Christa -32 kg

Ennen

Jälkeen

Yhtäkkiä olinkin tupakoiva, liikaa radalla, huonolla ruokavaliolla oleva reipas parikymppinen ylipainoinen ja masentunut nainen. Olen ollut koko elämäni aina muita ikäisiäni pidempi ja painavampi. Aluksi nuorempana ajattelin vain pituuteni vaikuttavan painooni. Söin miten sattuu ja milloin sattuu jo pienestä pitäen. En koskaan ajatellut kuinka iso ongelma loppupeleissä ylipainosta on kyse. Ei jaksa harrastaa liikuntaa, jopa pienet arjen askareet saattoivat nostaa hien pintaan esim. imurointi. En ollut tyytyväinen itseeni painon suhteen missään elämäni vaiheessa.
Otin itseäni niskasta kiinni ja aloin liikkua. Ajattelin, että pelkästään lisäämällä reilusti liikuntaa laihtuu. Ensin vain lenkkeilin ja lopulta otin salijäsenyyden. Tuloksia kyllä huomasin jonkin verran mm. jaksamisessa, mutten tarpeeksi. Edelleen peilistä katsoi masentunut ja reilusti ylipainoinennuori nainen. Sitten tein elämäni yhden vaikeimmista asioista.Lopetin tupakoinnin ja tein päätöksen samalla, että tästä alkaa uusi elämä.
Olin jo aiemmin kokeillut Cambridgea, mutta silloin minulla ei ollut tarpeeksi tahdonvoimaa suorittaa prosessia loppuun asti. Nyt pursusin tahtoa muuttua ja tehdä pysyviä muutoksia elämääni. Otin puhelimen käteeni ja soitin samalle valmentajalle Kaisulle kenellä kävin aiemminkin. Aloitin pelkällä pussikuurilla ja olinkin sillä huimat 10vkoa. Ei tuntunut missään. Olin päättänyt muuttaa elämäntapojani ja ruokailutottumuksiani. Ja paino. Se putosi. PALJON. Jo ensimmäisen 10vko paaston aikana painoa tippui 21,4kg! Noudatin kuuria tarkasti ja en pistänyt mitään ylimääräistä suuhuni. Kuuri jatkui ja lisättiin normaalia ruokaa mukaan. Paino jatkoi tippumistaan lopulta olin päässyt alkuperäiseen tavoitteeseeni 70kg.
Nyt painan 70kg, olen normaalipainoinen, jaksan paljon paremmin, syön oikein, harrastan juoksua ja salilla käyntiä. Mutta ennen kaikkea olen paljon itsevarmempi. Aion vielä kiinteyttää kroppaani ja tavoitepainoon 60kg on enää vain 10kg. Haluan kiittää valmentajaani Kaisua tsempistä. Jos mietit ruudun toisella puollella pystyisitkö sinä samaan. Pystyt. Jos vain tahdot tarpeeksi kovasti ja haluat pysyvästi muuttaa elämäntapojasi.

Valmentaja: