Eija -25 kg

Ennen

Jälkeen

Terveydeksi!

Miksi aloin laihduttamaan: Häpesin itseäni ja inhosin elämääni, selässä ja vyötäröllä roikkuivat läskimakkarat, jalat olivat turvonneet eikä polvia edes näkynyt. Käsivarret olivat myös paksut ja vyötärö oli suurempi kun takapuoli, ei mitään muotoa kehossa. Vaatteet olivat joustavia säkkejä, että mahtuivat päälle. Jalat olivat aina kipeät, en jaksanut harrastaa liikuntaa enkä leikkiä lastenlasten kanssa. Viimeinen sykäys laihduttamisen aloittamiselle olivat muiden ottamat kuvat itsestä. Omat tavoitteeni laihdutusmatkalle olivat: Halusin löytää takaisin liikunnallisen naisellisen naisen, joka pystyy pitämään tiukkoja farkkuja ja mekkoja ja saa nauttia naisellisesta elämästä joka hetki. Suurin juttu on varmaan kaikille oma terveys, niin kuin nyt minullekin.

Tausta: Painoin syntyessäni melkein viisi kiloa ja pituutta oli 57 cm. Pienenä olin pullukka ja murheet unohdettiin hyvän syömisen parissa. Myöhemmin harrastin monenlaista liikuntaa ja pysyin hoikkana lähes 35 ikävuoteen saakka, jolloin ensimmäinen pitkä opiskeluaika kerrytti kiloja reilusti. Lapsia minulla on neljä, joista kolmen odotusaikana paino nousi reilusti yli 20 kiloa, mutta sain ne helposti pois ilman suurempia murheita. Ensimmäinen suurempi laihdutus oli painonvartijat vuonna 1994, jolloin sain 13,7 kiloa pois ja kunniajäsenyyden. Elämässäni tapahtui suuria muutoksia ja niin ”unohdin” itsestä huolehtimisen ja laihdutusinto oli elämän kiireiden vuoksi aivan nollassa. Ruoka ja herkut maistuivat tv:tä katsellessa ja polvissa todettu nivelrikko vaikeutti entisestään liikkumista, myös kolesteroli- ja sokeriarvot olivat nousussa. Välillä aloitin laihduttamiseen ja onnistuinkin siinä, mutta kaikki kilot tulivat nopeasti takaisin, koska en jaksanut pitää yllä uudenlaista elämäntapaa. Sitten tuli elokuu 2014 ja sain miniältä valokuvat lapsenlapsen ristiäisistä ja kauhistuin, olenko tuo minä tuo, jolla ei ole kaulaa ollenkaan, roikkumaha sekä paksut jalat! Siltä istumalta tein päätöksen laihduttamisesta ja ajattelin että johan on kumma, jos en saa itseäni niskasta kiinni, kun muutkin saavat. Olin kuullut vähän aiemmin yhdeltä kaverilta Cambridge Ohjelmasta ja katsellut jo nettisivuja sekä lukenut onnistumistarinoita. Tilasin saman tien ajan Oulun Laihduttamolle, Hannamarin luokse etten vain ehdi perumaan päätöstäni. Asetin tavoitteeksi seuraavan vuoden toukokuuhun 2015 mennessä pudottaa 25 kiloa, jolloin täytin 60 vuotta.

Laihtuminen lähti 12.9.2014 käyntiin vauhdilla ja jouluun mennessä painoa olikin lähtenyt lähes 20 kiloa. Motivaatio oli 110 % ja oloni oli koko ajan tosi kevyt ja energinen. En kyllä olisi uskonut että saan enää "tässä iässä" ylipainon pois näin helpolla tavalla. Suurimman osan syksystä olin tasolla 1 tai 1+. Keväällä 2015 tahti hidastui, kun kävin läpi eri tasoja opetellakseni oikean ruokavalion ja lautasmallin. Toukokuussa olin tavoitteestani jäljessä vain 1,9 kiloa mutta olin silti tosi tyytyväinen. Kesä meni omalla painollaan ilman laihdutustuotteita ja painoa tuli muutama kilo takaisin. Elokuun lopussa mieheni päätti myös aloittaa laihduttamisen, koska se oli hänen mielestään näyttänyt minulla niin helpolta tavalta laihduttaa. Myös itse aloitin samalla kesäkilojen pudottamisen ja sain viimein 25 kilon etapin täyteen syyskuussa 2015. 

Joulun aika oli vaikeaa, elämässäni oli kovasti kiirettä, eikä jaksanut miettiä mitä syön. Havahduin miettimään sitä, että matkani uuteen elämään onkin vasta alussa, sillä pelkkä painonpudotus ei riitä, vaan on löydettävä uusi tapa huolehtia itsestään. Siksi haluan käydä kevään 2016 aikana 10 viikon tasapainottelujakson ohjaajan tukemana, jonka aikana saattelen itseni kunnolla uuteen elämään syömisen suhteen. Olen aina ollut laihduttajana nopeiden tulosten kannattaja, mutta koskaan aikaisemmin en ole miettinyt mitä sen jälkeen tehdään ja siksi kilot ovat tulleet vauhdilla takaisin korkojen kera. Nyt haluan satsata täysillä omaan hyvinvointiini ja terveelliseen syömiseen, sekä löytää nautinnon liikunnasta ja hyvästä olosta ja pysyä loppuelämäni näissä lukemissa. Askel on kevyt, polvet eivät ole kipeinä ja vaatekoko 38–40 ja paino alkaa numerolla 6. Liikunta tuntuu mukavalta ja tanssikin sujuu taas entiseen malliin. Mieheni on saanut 10 % painosta pois ja verenpainelääkitystä hän tarvitsee enää 1/3 osaa aikaisemmasta! 

Cambridge Ohjelmassa on parasta sen helppous ja nopeat tulokset, mutta tärkeintä ovat kyllä oma motivaatio sekä perheen ja valmentajan tuki. Noudatin Cambridgen taso-ohjelmaa tarkasti ja olen kokenut sen yksinkertaiseksi ja helpoksi noudattaa. Olen saanut loistavaa kannustusta, vinkkejä ja olen yllättynyt miten nopeasti totuin tuotteiden makuihin eikä ollut nälkä. Ainoa mitä toivoisin dieettiruokaan, olisi monipuolisemmat gluteenittomat tuotteet, varsinkin puuroa oli ikävä tiukan kuurin aikana. Elämästä pidetään nyt kiinni eikä entiseen ole paluuta, siitä pitää mittanauha ja puntari huolen. Kirjaan joka kuukausi ylös kolme naisten "strategista" kohtaa eli rinnan-vyötärön-lantion ympärykset. Suurimmat laihdutukseen liittyvät hyvät asiat mielestäni ovat terveyden ja jaksamisen parantumisena. Elämä on ihanaa kun sen viimein oivaltaa, tsemppiä kaikille tähän matkaan lähteneille, itseensä satsaaminen kannattaa aina!

 

Valmentaja: