Grete -2 kg

Ennen

Jälkeen

Olen aina ollut urheilullinen ja hoikka. Ammattikouluun saakka painoni pysyi 58-60 välillä Kukaan oo koskaan sanonut lihavaksi, vaan päin vastoin ihmeteltiin, että syönkö edes tarpeeksi. Vaatekokoni oli tuolloin 38 tai M ja mielestäni näytin ihan hyvältä. Minulla oli kuitenkin selluliittiä, mikä häiritsi, mutta en tehnyt asialle mitään.

Kun sain ylennyksen työpaikallani, ilmeisesti stressi teki tehtävänsä. Eräänä päivänä havahduin siihen, että painoin enää 44 kiloa. Silloin ei ollut selluliittiä, mutta muuten näky ei ollut miellyttävä. Minulta erottui luutkin. Meni lähes kaksi vuotta, että sain painoni nousemaan 50 kiloon. Samalla palasi myös sellutiitti!

Päätin aloittaa uudelleen urheilullisen elämän, joka ammattikouluvuosina oli jäänyt lähes kokonaan unohduksiin. Kävin vielä opiskeluaikoina silloin tällöin rullaluistelemassa ja pyöräilemässä, mutta liikunta ei ollut enää yhtä säännöllistä kuin aiemmin elämässäni. Terveet elämäntavat tempaisivat mukaansa niin, että päätin lopetta myös tupakoinnin. Paino lähti nousuun (ja selluliitti senkun lisääntyi).

Aloitin salitreenit ja juoksunkin siinä toivossa, että saan muistikuvissani olevan rasvattoman takapuolen takaisin. Kun kaikesta treenaamisesta huolimatta vaaka näytti 58 kiloa ja selluliitti oli ja pysyi, ahdistuin totaalisesti. Olin mielestäni lihava. En kehdannut käyttää hametta tai shortseja. Uimahallissa en käynyt koskaan ja rannallekin menin mahdollisimman piiloon. En halunnut näyttäytyä julkisesti bikineissä. Aloin olla jo ahdistunut ja lähes epätoivon partaalla. Silloin kaverini kertoi minulle "ihmenaisesta", jolla saattaisi olla konsti selluliittini kadottamiseen. Otin yhteyttä Mariaan ja aloitin Cambridge Ohjelman.

Se muutti kaiken. Oikeastaan koko elämäni koki melkoisen muutoksen. Ennen niin epäsäännöllinen elämä ja ruokailutottumukset saivat nyt pysyvät säännöt. Paino tippui alkuun reipasta vauhtia ja peilikuva alkoi taas tuntua tutulta.

En ollut koskaan aiemmin edes ajatellut mitä suuhuni laitan. Välillä olin syömättä koko päivän ja välillä taas puputin jatkuvasti jotain. Ennen Cambridge Ohjelmaa en tiennyt kaloreista mitään. En ollut koskaan edes ajatallut kuinka suuri merkitys ruokavaliolla on.

Nykyään syön terveellisesti ja säännöllisesti ja voin hyvin! Olin kärsinyt pitkään vatsakrampeista ja ne loppuivat kuin seinään ja Cambridge Ohjelman aloittamisesta lähtien Litalgin-purkki on pysyny avaamattomana.  

Liikunta on taas säännöllisenä mukana arjessa. Käyn joka päivä kävleyllä, pari kertaa viikossa juoksen ja salitreenejä on noin 3-4 kertaa viikossa. Kun ruokavalio on kunnossa, jaksan myös liikkua paremmin ja se tuntuu mukavalta.

Tällä hetkellä paino on noin 54-55 ja peilistä katsoo takaisin itseensä ja elämäänsä tyytyväinen nuori nainen. Uskallan käyttää pienempiä vaatteita, ilmoittauduin mukaan paikalliseen juoksutapahtumaan ja suunnittelen jopa uimahalliin menoa.  

Kiitos kuuluu ystävälleni Teijalle, joka antoi potkun takapuolelle. Ja  Marialle, joka on kannustanut, tsempannut ja avannut silmäni. Hän on saanut minut uskomaan taas itseeni ja olemaan tyytyväinen itseeni. Parempaa valmentajaa ei löydy!

Valmentaja: