Hanne -16 kg

Ennen

Jälkeen

Kilot olivat minulle kertyneet pikkuhiljaa vuosien saatossa. Minulla oli ollut jo useita laihdutusyrityksiä, jotka kuitenkin aina epäonnistuivat.

Ensimmäisen kerran kuulin Cambridgestä sisareltani noin pari vuotta sitten. Hän onnistui pudottamaan sen avulla n. 15 kg. Vielä silloin en oikein jaksanut uskoa mihinkään ”pussikeitto-dieetteihin” ja pidin Campridgea taas yhtenä uutena muotivillityksenä.

Kiinnostukseni Cambridgeen kuitenkin heräsi, kun myös toinen sisareni onnistui laihduttamaan sen avulla n. 16 kg. Aloin perehtyä asiaan ja löysin Cambridgestä lisää tietoa. Huomasin, että siitä on tehty paljon tutkimuksia. Lisäksi huomasin, että ENED on myös lääketieteen käyttämä käypähoito liikalihavuuteen.  Lopulta ajattelin, että kun kerta kumpikin sisareni oli jo onnistunut laihduttamaan tällä menetelmälle, voin ainakin kokeilla sitä.

Ensimmäinen tapaaminen valmentajani Elsin kanssa oli 1.7.2014. Silloin emme vielä puhuneet mistään tavoitteesta, mutta salaa toivoin, että laihtuisin 10 kg, ennen maaliskuussa olevaa lomareissuani.  

Aloitin taso 1:llä. Ensimmäiset viikot menivät yllättävän hyvin, eikä ollut juurikaan nälän tunnetta. Olo oli ehkä aavistuksen voimaton (saattoi johtua myös flunssasta). Kova jano oli koko ajan, varsinkin ensimmäisinä päivinä, 3l/päivässä vettä ei meinannut riittää. Pirtelöt, puurot ja keitot maistuivat ihan hyviltä. Ruokailua helpotti, kun oli ruoat valmiina pussissa, ei tarvinnut miettiä, eikä jäänyt tulkinnan varaa.  Kahden ensimmäisen viikon aikana painoa tippui huimat 7,2 kg.

Kahden viikon jälkeen siirryin taso 1+ :lle. Siinnä oli mukavaa, kun sai jo hiukan syödä ja suukin sai tekemistä. Cambridge ei tuntunut enää edes laihduttamiselta. Olotila tuntui tosi energiseltä ja pirteältä, ja liikuntakin rupesi kiinnostamaan. Kolmannen viikon jälkeen täytyi jo jättää lempihousut pois käytöstä, kun ne olivat liian suuret. Myös muut rupesivat huomaamaan hoikistumiseni.

Jatkoin tällä tasolla lomamatkaani asti ja painon putoaminen jatkui n. 1 kg viikkovauhdilla. Ja kun lomani 11.3.2015 koitti, olin onnistunut pudottamaan painoa 13,6 kg.

Lomalla en varsinaisesti noudattanut Cambridgeä, mutta olin jo tottunut kevyempään ruokavalioon. Kolmen viikon loman aikana paino pysyi samana. Loman jälkeen jatkoin taso 2:lla, ja 6.5.2015 olin laihduttanut 16 kg. Vaatekokoni on pienentynyt XL:stä M:ään, joissain vaatteissa jopa S:ään.

Tavoitteeni on laihduttaa vielä 3 kg. Ne viimeiset kilot meinaavat olla vaikeimmat, mutta olen varma, että Elsin avulla pääsen niistäkin ja pystyn myös jatkossa pitämään painon tavoitteessa.

Aluksi jotkut työtoverit suhtautuivat tähän menetelmään aika epäillen. Ja kun he päivittelivät aterioiden hintaa, totesin, että Cambridge-ateriat koko päiväksi maksaa suunnilleen saman verran kuin yksi lounas lounasravintolassa.  Kuulin myös väitteitä, että laihtuminen ei voi olla pysyvää, mutta Cambridgessä nimenomaan taso-ohjelmien myötä opetellaan kokonaan uusi asenne ruokavalioon ja liikkumiseen.

Aikaisemmat laihdutusyritykseni olivat epäonnistuneet aina motivaation puutteeseen. Cambridgessä valmentajan tapaamiset auttoivat pitämään motivaatiota yllä. Elsi on ollut koko ajan kannustava, tuli tunne, että en halua tuottaa hänelle pettymystä. Myös nopeat tulokset auttavat jaksamaan, eikä laihduttamisen eteen nähtyä vaivaa ja laitettu rahaa ei halua laittaa hukkaan.  Lisäksi muiden onnistujien tarinat kannustivat minua eteenpäin.

Toivon, että oma tarinani auttaa jatkossa myös muita ihmisiä tekemään päätöksen ja pääsemään tavoitteeseen. Suuret kiitokset Elsille, että olet auttanut minua pääsemään tavoitteeseen. Kiitos myös kummallekin sisarelleni ja muille ystävilleni kannustamisesta.

Valmentaja: