Jonna -15 kg

Ennen

Jälkeen

Liikakilot ovat tulleet salakavalasti, pikkuhiljaa. Sen oikeastaan huomasi vasta, kun oma peilikuva alkoi inhottamaan.  Unohdin kokonaan itseni ja olin valmiina toisia varten. Mitä enemmän kiloja tuli, sen alemmaksi itsetuntoni laski. Ja karkkihan oli hyvä lohduke, kun oli paha olla. Sama lohduke on ollut elämässäni lapsuudestani saakka.

Olin aina ajattellut etten ole mitään, enkä pysty mihinkään. Edes pudottamaan kiloja.

Kunnes ystäväni kertoi Cambridge ohjelmasta ja omista hyvistä kokemuksistaan, päätin ottaa yhteyttä valmentaja Kirsiin. Siitä alkoi matkani kohti uutta terveellisempää elämää.

Paino tippui minulle hyvään tahtiin, niin että pää kesti tahdissa mukana.

Viikottaiset käynnit Kirsin luona ovat olleet korvaamaton apu, käynneillä olen oppinut paljon uutta itsestäni ja ongelmistani syömisen kanssa.

Kun paino alkoi tippua, tuli liikunta mukaan elämääni. Nyt lenkkeilenkin säännöllisesti 3-4 kertaa viikossa.

Ruokailitottumukset ovat muuttuneet kokonaan ja olen oppinut pitämään karkin syöntini kohtuudessa. Mikä oli suuri haaste minulle. Perheenikin on ruvennut syömään entistä terveellisemmin, vaikken ole heille oppejani tuputtanut.

Saan myös lapsistani usein lenkkiseuraa ja kehuja siitä, kuinka olen muuttunut.

Joulua jännitin hiukan etukäteen, että miten siitä selvitään? Koska suklaa ja muut herkut ovat olleet aina minulle suuressa osassa jouluna. Niitä on syöty pahaan oloon asti. Mutta selvisinkin hienosti kaikesta, annoin itselleni luvan syödä herkkuja ja osasin pysyä kohtuudessa. Ja lopettaa herkuttelun ajoissa.

Nyt olen saavuttanut tavoitepanoni ja olen -15kg kevyempi, paljon itsevarmempi ja päättäväisempi. Uskallan näyttäytyä juoksutrikoissa ja enään en pukeudu liian isoihin vaatteisiin. Olen oppinut pitämään itsestäni huolta ja en enään vihaa peilikuvaani :)

Suuri kiitos valmentajalleni Kirsille, joka on ollut matkallani korvaamaton apu.

Valmentaja: