Jonna -46 kg

Ennen

Jälkeen

Mikä sai minut laihduttamaan?

Tätä kysymystä minulle on esitetty nyt jo hyvin monta kertaa, enkä oikeastaan siihen mitään kovinkaan yksiselitteistä vastausta osaa edelleenkään antaa.

Olen aina ollut ylipainoinen, mutta viimeisten vuosien aikana on paino vaan pikkuhiljaa koko ajan lisääntynyt. Vuoden 2014 joulun jälkeen tuli kuitenkin jokin mitta täyteen, näin itsestäni otetun kuvan ja päätin, ettei näin voi enää jatkua. Päätös oli yksin minun ja koko elämäntapamuutoksen halusin itseni takia, mieheni oli minulle suurena tukena koko prosessin ajan. En kuitenkaan aivan heti tiennyt, mitä lähtisin etsimään ja millä tavoin aloittaa laihduttamaan. Olen kokeillut aikuisiällä useampaakin eri ohjelmaa, mutta kilot ovat aina tulleet takaisin. Nyt päätin, että on tehtävä elämäntapamuutos, jos oikeasti meinaa saada tuloksia aikaan. Näin ennen vuodenvaihdetta lehti jutun, missä tuttu nainen oli saanut painoa tippumaan huikeita lukemia Cambridge-ohjelmalla. Lähdin heti etsimään tietoa Cambridgesta ja otin heti yhteyttä lähimpään valmentajaani Maaritiin. Menin heti tammikuun 2015 alussa punnitukseen ja lukemat olivat huikeat. Laitoin kuitenkin itselleni tavoitteen, ajatellen vielä silloinkin, että todennäköisesti en sellaisiin lukemiin koskaan tule pääsemään.

Pikkuhiljaa viikko viikolta paino kuitenkin putosi ja aloin itsekin uskomaan, että kyllä tavoitteeseen vielä päästään. Cambridge-ohjelma on niin helppo tapa tehdä elämäntapamuutos, että sen avulla onnistuu varmasti, jos vain noudattaa sitä kunnolla. Itse en osaa puhua laihduttamisesta vaan puhun aina elämäntapamuutoksesta, koska sitähän Cambridge-ohjelma on. Aloitetaan täysin alusta ja pikkuhiljaa lisätään ruokavalioon lisää aineksia ja niin sitä vaan syömällä laihtuu! Motivaatiota lisäsi vielä se, kun muut ihmiset alkoivat huomaamaan muutoksen ja kehuivat ulkonäköä.

Itselleni oli tärkeää, että käyn punnituksessa ja valmentajalla, koska myös se motivoi tekemään kaikkensa, että vaaka näyttäisi taas pienempää lukemaa J Iso kiitos kuuluukin valmentajalleni Maaritille. Ilman Maaritin tukea ja neuvoja en olisi päässyt tähän saakka, joten Kiitos vielä kerran.

Nyt olen siis päässyt tavoitteeseeni- ja jopa sen alle ja siinä olen nyt pysynyt. Nyt on niin kevyt ja hyvä olla, että takaisin ei ole enää paluuta. Ja koska kyseessä on elämäntapamuutos, niin kukapa sitä haluaisi enää takaisin huonoihin elämäntapoihin palata?

Jos haluat muutosta, niin tee muutos itsesi takia!

Cambridgella onnistut varmasti! Ei muuta kun rohkeasti kokeilemaan.

Valmentaja: