Katja -17 kg

Ennen

Jälkeen

Olen aina ollut sellainen ”pikkuisen pullukka”. Olen monet kerrat haaveillut laihdutuksesta ja lupaillut itselleni, että ”ennen kuin täytän 25 vuotta, pudotan painoa”. Ja taas ”ennen kuin täytän 30 laitan elämäntavat järjestykseen”. Nyt 34-vuotiaana minä vihdoinkin tein sen!

Ruoka on jollakin tapaa aina ohjaillut elämääni. Olen ollut tunnesyöjä, ja syönyt niin iloon kuin suruunkin. Jääkaappi on ollut paras ystäväni. Se hyväksyi minut aina sellaisena kuin olen ja oli aina paikalla.

Noin puolitoista vuotta sitten ystäväni innoissaan ehdotti, että lähtisin hänen mukaansa kokeilemaan laihdutusta Cambridge Ohjelmalla. En ollut kuullutkaan moisesta ja ihmettelin vaan, että ”mikähän ihmeen ridge”. Olin siihen mennessä vuosien aikana kokeillut monenlaiset laihdutuskeinot kaalisoppakuurista henkilökohtaiseen valmennukseen, ja kaiken sisältä väliltä. Suhtautumiseni oli hieman skeptinen, mutta päätin että kokeillaan nyt sitten tämäkin vielä.

Olihan se aika rajua nousta vieraan ihmisen edessä puntarille ja näyttää koko totuus ja lisäksi antaa ottaa vielä valokuvakin. Noudatin ohjelmaa tunnollisesti enkä luistanut ohjeista kertaakaan. Ja kas kummaa! Vain 56 päivää ohjelman aloituksen jälkeen saatiinkin ottaa jo -10 kg valokuva. Ero kahden kuvan välillä oli valtava ja aikaa siihen oli kulunut niin vähän.

Sitten päästiinkin jo itselleni alun perin asettamaan -15 kg:n tavoitteeseen. Koska kaikki tuntui niin helpolta, tavoittelinkin jo seuraavaksi -20 kg:n pudotusta. Olin päässyt jo -18 kg:n saakka. kun paino alkoi pikkuhiljaa nousta. Jokaisella punnituskerralla +100 g, +300 g, +200 g ... Valmentajan kanssa ihmettelimme mistä tämä johtuu. Kävimme yhdessä läpi syömiseni ja syy löytyi! Syön töissä eväät ja lopulta syy löytyi liian reippaista työeväistä. Kun asia korjattiin, pääsin taas vauhtiin. Nyt se viimeinenkin pudotustavoite on saavutettu.

Uuden ruokarytmin ja elämänasenteen myötä olen ymmärtänyt, ettei ruoka ole terapeuttini. Se on vain polttoainetta, jota jokainen meistä tarvitsee.

Oman kokemukseni pohjalta voin suositella Cambridge Ohjelmaa kaikille ylipainon kanssa taisteleville. Toki ei tämäkään ohjelma toimi, jos itse ei ole valmis tekemään töitä sen eteen. Itse koen kuin olisin sijoittanut pääomaa elämäni lisävuosiin.

Tähän en olisi pystynyt ilman valmentajan tukea. Kiitos kuulu totta kai myös kotijoukoille, omalle kullalleni (joka jaksaa tunteeni laidasta laitaan), isosiskolleni ja ystävilleni jotka jaksoivat uskoa onnistumiseeni, vaikka itse en välillä ollutkaan asiasta aivan varma.  

Valmentaja: