Mikko -32 kg

Ennen

Jälkeen

Tutustuin Cambridge Ohjelmaan tuttavani kautta. Hänessä näkyi selvä muutos ja hän oli kyennyt yksinkertaisen kuuloisella tavalla pudottamaan painoa ja senttejä vöstään. Kypsyttelin asiaa muutaman kuukauden ja lopulta otin yhteyttä valmentajaan. 

Olen perusrakenteeltani kapearunkoinen. Nuoruudessani olin laiha ja eikä mikään syöminen tuntunut vaikuttavan lihomisen suuntaan. Jossain kohtaa elämän vakiinnuttua paino lähti nousemaan vähitellen. Vaikuttavia tekijöitä oli varmasti työn vakiintuminen, autoilun lisääntyminen ja sitä kautta aktiivisen liikkumisen määrän väheneminen.  Kulutuksen pienennyttyä paino lähti nousemaan ja vuosien aikana ylimääräisiä kiloja ehti kertyä kymmeniä.

Cambridge ohjelmassa laihdutusvaiheen toteutin pääsääntöisesti tasolla 1. Syinä tähän olivat nopeat tulokset, jotka motivoivat jatkamaan. Ylempiä tasoja olen käynyt läpi vähitellen päästyäni tavoitepainooni. Cambridge-tuotteet ovat tarpeeksi helppoja ja suorastaan hyvän makuisia.  Yllätyin siitä, miten hyvin ne sopivat matkustavaan elämäntyyliin. Hyvin aktiivisesti matkustettaessa ruokailu on epäsäännöllistä niin ajallisesti kuin laadultaankin. Pitämällä muutamaa Cambridge patukkaa salkussa mukana, ruokailu- ja välipalarytmi on helposti hallittavissa. Patukat ovat suorastaan pelastaneet minut useissa tilanteissa. 

Valmentajan rooli prosessissa on olennainen. Tärkeää on se, että valmentajan kanssa synkkaa hyvin ja että valmentaja antaa palatetta uskottavasti ja rehellisesti.  Säännölliset punnitukset tuovat ryhtiä prosessiin. Olen kokeillut ennen Cambridge ohjelmaa monia laihdutusmenetelmiä -  melkein millä tahansa sain n. 10 kg pois, mutta sitten homma jotenkin hiipui tai ei enää toiminut. Cambridgessa valmennuksen merkitys on juuri siinä että kehitystä seurataan koko ajan ja tulokset tulevat näkyväksi. Kun paino junnaa paikallaan, siihen löytyvät keinot.

Olen oppinut matkan varrella arvioimaan ruokamääriä silmämääräisesti. Toki siinä on jatkossakin vielä paljon opeteltavaa. Tiedän myös, miten pääsen kiloista eroon jos ja kun tulevaisuudessa paino pomppaa josskin vaiheessa vähän ylöspäin. Vaa’alla käynnistä on tullut päivittäinen rutiini. Pudonneiden kilojen myötä yksi suurimpia konkreettisia muutoksia on liikkumisen helpottuminen. Rappusten ylösjuoksu on kivaa ja kevyttä! Energiataso on yleisestkin aiempaa parempi. Perheeni on ollut hengessä mukana koko ajan. Ruokapöydässämme ei ole ollut mikäänlaista ongelmaa siitä että söin muutaman kuukauden eri ruokia kuin muut.  

Valmentaja: