Päivi -29 kg

Ennen

Jälkeen

Sinäkin pystyt jos minäkin pystyn !
 
Huomaatkos, ei ollut että PYSTYIN vaan pystyn ... Kyllä, homma on nyt niin sanotusti paketissa, reilun puolen vuoden urakka on takana ja elo on nyt 29 kg kevyempi. Loppukiriksi jäi vielä -5 kg jota työstän hiljalleen pois Espanjassa, jonne työkuviot minut vuoden vaihteessa toi.
Mutta miten kaikki alkoikaan? Se oli kesäkuun 2. päivä klo 17.00 kun menin tapaamaan ihmistä, jota nimitettiin Cambridge-valmentajaksi. Tuo valmentaja osoittautui helposti lähestyttäväksi, nauravan iloiseksi eikä laisinkaan katsonut päästä varpaisiin huokaisten ”voi kun sinä olet tuollainen” - meiningillä.
Itse huokaisin siis helpotuksesta, sillä kun olin tietoinen omista lukemistani, niin kynnys lähteä pyytämään apua oli korkea. Avun pyytäminen oli vaikeaa koska olin niin ankara itseäni kohtaan kun en itsenäisesti saanut pudotettua painoani, vaan jouduin ottamaan apua vastaan. Hyvin pian ensimmäisen tapaamisen jälkeen ankaruus vaihtui toisenlaiseksi tunteeksi, se muuttui tavoitteiden toteuttamiseksi.
Me paiskattiin valmentajan kanssa kättä, tehtiin tavoitteet ja suunnitelmat. Sain kattava infon siitä, mihin olin ryhtymässä, mitä teen ja mihin tähtään. Siitä alkoi uudet kujeet joka päiväisen arjen pyörittämisen keskelle.
Yksittäiset päivät vaihtuivat viikkoihin, viikot kuukausiksi. Oli hyviä pudotuslukemia ja oli heikompia pudotuslukemia. En voi sanoa että olisi missään vaiheessa ollut huonoja tuloksia, koska jos jotain olen oppinut niin sen, että kroppa on outo kapistus .... Se ei mene niin kuin aina itse tahtoisi ja olettaisi. Mutta joka viikko mentiin eteenpäin. Minulla ei ollut muita vaihtoehtoa, en suonut itselleni mahdollisuutta periksi antamiseen.
Matkan varrella seitsemän kuukauden aikana opin uuden ruokarytmin, uuden tavan ja tyylin syödä ja etenkin sen mitä syön. Tuo kaikki oli ollut itseltäni kadoksissa. Sain valmennuksesta avun uusiin ruokailutottumuksiin ja sisäistin ne puolessa vuodessa. Pidän huolta siitä että noudatan terveellistä ruokavaliota, koska en halua enää takaisin vanhaan 109 kilon elopainoon.
Matkan varrelle on mahtunut epäilijöitä ja manaajia. Onneksi heidän lisäksi on ollut myös tsemppaajia ja tukijoita. Ne ystävät joka olivat itse pudottaneet painonsa Cambridgen avulla toimivat hyvänä tukijoukkona. Kiitos siitä heille. Vilpitön kiitos myös valmentajalleni Annelle, joka jaksoi tsempata niinä heikkoinakin päivinä ja hyvinä päivinä antoi lisävauhti pepulle ettei vauhti hiipunut! Olet ammattitaitoinen, osaava ja lämmin ihminen. Iso kiitos kuuluu myös ystävilleni, jotka jaksoivat tukea ja kuunnella minua matkan varrella. Isoin ja sydämellisin kiitos kuuluu äidilleni joka kannusti ja halasi minua joka päivä. Monella aamu- ja iltalenkillä tsemppaus tuli tarpeeseen ja alusta lähtien hänen ymmärtäminen asiaan oli sanoin kuvaamatonta. Kiitos Äiti <3.
Jos minä pystyin siihen sinäkin pystyt. Kaikki lähtee sinusta itsestäsi, joten rohkeasti mukaan ja ottamaan suunta uuteen terveellisempään elämään.
Hymyn, ilon ja naurun kautta parempaan huomiseen!

Valmentaja: