Reijo -53 kg

Ennen

Jälkeen

Oloni oli koko ajan melko uupunut, verenpaineeni oli koholla ja terveyskin alkoi reistailla. Painoni oli 135 kg ja leukojen lukumäärä neljä. Kengännauhojen sitominen oli hankalaa ja se toi hien otsalle. Lapsen kanssa peuhaaminen oli ylitsepääsemättömän raskasta. Jotain oli tehtävä.

Jaanan oman esimerkin innoittamana otin häneen yhteyttä ja päätin kokeilla Cambridge ohjelmaa. Ensimmäisessä tapaamisessa sain Jaanalta hyvän ohjeistuksen sekä ison kassillisen Cambridge aterioita mukaani. Olimme yhdessä päättäneet että aloitan tasolta 1. Mietin mihin olin ryhtynyt mutta päätin yrittää tällä kertaa tosissani mutta en kuitenkaan liian vakavissani.

Jo ensimmäisinä viikkoina unen laatuni parani huomattavasti ja energiaa tuntui riittävän päivittäin enemmän kuin aiemmin. Noudatin ensimmäiset 12 viikkoa tasoa 1, minulle oli selkeintä se että sain nauttia 4 Cambridge ateriaa päivässä eikä tarvinnut säädellä muun ravinnon kanssa. Pidin heti alusta asti ruokapäiväkirjaa ja otin myös tavaksi punnita itseni joka aamu. Ilmeisesti sisälläni asuu pieni (nykyään hieman pienempi) insinööri.  Toki matkalla tapahtui muutamia lipsahduksia ja nälkäkiukkuja mutta Jaanan ja vaa’an tuella jaksoin eteenpäin.

Melko pian huomasin että ennen niin pinkeät paidat alkoivat roikkua päälläni oudosti ja vyöhön piti lisätä reikiä. Ensimmäisen kahdentoista viikon aikana painoni putosi 10 kg kuukaudessa ja 3 kuukauden jälkeen painoni oli pudonnut jo 30 kg. Vaatekaappi meni ensimmäisen kerran uusiksi.

Liikunnan aloitin vasta kun siirryin tasolta 1 pois. Ensimmäiset työmatkat pyörällä tuntuivat raskailta mutta jo aika pian kunto alkoi kohota. Vähitellen lisäsin ravinnon määrää lisääntyneen energiatarpeen vuoksi mutta paino jatkoi edelleen hitaasti (n. 1kg/vko) putoamistaan. Vain 7 kuukauden jälkeen on painoni pudonnut 50 kg, vaatekaappi on uusittu pariin otteeseen ja olo on mahtava. Verenpaine on nykyään normaalilla tasolla ja kaikki veriarvot ovat kunnossa.

Omalla kohdallani onnistumiseen vaikutti Jaanan opastuksen ja tuen ohella ruokapäiväkirja- ja punnitusrutiinit sekä suurimpana tekijänä tietysti oma motivaatio. Tulokset ovat olleet hämmästyttäviä ja näin jälkikäteen katsoen niiden saavuttaminen yllättävänkin helppoa.

Unohtaa ei tietenkään sovi läheisten, varsinkaan perheen tukea. Jaksoitte kuunnella ajoittaista kiukutteluani ja jaksoitte tukea minua siinä että söin vain Cambridge aterioitani.

Cambridge ohjelman myötä olen oppinut uudet terveemmät ravintotottumukset ja löytänyt taas liikunnan riemun. Mitäpä jos kokeilisit itse?    

Valmentaja: