Satu -11 kg

Ennen

Jälkeen

Tapasin Sarin työpaikkaruokalan aulassa, missä hän oli esittelemässä Cambridge Ohjelmaa. Olin jo muutaman vuoden ajan yrittänyt turhaan pudottaa liikakiloja, jotka varkain olivat pikkuhiljaa kertyneet. Vaatteet olivat alkaneet kiristää ja monet lempivaatteet eivät mahtuneet enää ollenkaan päälle. Painonnousun myötä oli liikuntakin jäänyt vähemmälle ja väsytti.

Päätin siis mennä tutustumiskäynnille Sarin luo ja katsoa löytyisikö tästä apu – epäilin kyllä suuresti.

Sarin kannustuksella aloitin ohjelman. Koska tavoitteeni oli pudottaa noin 5-7 kiloa aloitin tasolta 2. Cambridge-aterioiden lisäksi kävin päivittäin syömässä työpaikkaruokalassa salaattia ja lihaa tai kalaa. Päivittäinen kalorimäärä laski aluksi niin rajusti, että ensimmäiset pari päivää oli kurja olo. Sen jälkeen alkoi sujua hienosti. Oli helpottavaa kun ei tarvinnut miettiä mitä syö, vaan ohjelma oli ennalta suunniteltu ja painon putoaminen taattua. Pussiaterioiden maku yllätti iloisesti. Etenkin keitot ovat hyvän makuisia ja pirtelöissä on paljon valinnan varaa. Muutaman kerran teki mieli luovuttaa kun tarjolla oli hyvää ruokaa ja herkkuja, mutta päättäväisyys kasvoi sitä mukaa kun kiloja tippui. 

Pääsin tavoitteeseeni nopeammin kuin olin kuvitellut ja jatkoin vielä muutaman kilon alemmas. Ihanaa kun vanhatkin vaatteet mahtuvat nyt päälle eikä uusien sovittaminen kaupan sovituskopissa ole yhtä tuskaa niin kuin jokin aika sitten. Olen ottanut liikunnan tavaksi ja joskus itsekin ihmettelen omaa jaksamistani. Ylös pyrkineet verenpainelukematkin ovat laskeneet hyvin. Nyt on haasteena painon pitäminen halutuissa lukemissa. Ruokavalio on muuttunut kasvispitoisemmaksi ja annokset pienemmiksi.

Mietin, miksi pääsin tavoitteeseeni ja onnistuin. Omat tavat kuten (väärät) ruokailutottumukset istuvat tiukassa. Minä ainakin tarvitsin jonkun ulkopuolisen ja kokeneen neuvomaan ja ohjaamaan tässä urakassa. Kävin Sarin luona alkuun tiheämmin ja sitten harvemmin. Sain aina ajankohtaisia neuvoja tilanteeseeni ja iloitsimme yhdessä tavoitteen lähestyessä. Ruuan mieliteoille ei halunnut antaa periksi kun tiesi, että jonkun ajan kuluttua olisi taas Sarin tapaaminen ja punnitus. Tätä aioin käyttää edelleen hyväksi ja varata tulevaisuuteen aikoja Sarin tapaamiselle ihan vain varmistaakseni sen, että uudet elämäntavat pysyvät eikä paluuta vanhaan ole.

Valmentaja: