Seija -5 kg

Ennen

Jälkeen

Ensimmäisen kerran pudotin painoani 18-vuotiaana. Aloitin silloin klassisen baletin ja siihen lajiin olin normaalipainoisena liian raskas.
Siihen maailman aikaan ei puhuttu paljonkaan ravinnosta ja terveydestä. Se miltä näytti oli pääasia, vaikka sitten joutuikin näkemään nälkää.
Siitä on onneksi jo liki 60 vuotta.
Itsekurilla pärjäsi aina vaihdevuosiin, mutta hormonihoito toi nopeasti lisäkiloja ja pöhötystä. Entiset keinot eivät enää purreet. Yritettyäni muutaman vuoden laihduttaa pois liikakiloja, ne pysyivät kiinni sitkeästi. Itsekuria oli kyllä riittävästi ja liikuntaa.

Menin 90-luvulla Painonvartijoihin. Kun kerroin ohjaajalle mitä söin ja join, hän totesi välittömästi, että söin ”liian vähän”. Se tieto yllätti minut täysin.
Sain PV: n ohjelman ja neljässä kuukaudessa pudotin helposti 10 kiloa.
Olin todella onnellinen ja masennus häipyi sen sileän tien.
Vielä jouduin samanlaisen ongelman eteen päästyäni eläkkeelle 11 vuotta sitten. Sairastuin tautiin, joka vaati kortisonihoitoa. Taas alkoi paino nousta nopeaan tahtiin ja pian huomasin painavani 15 kiloa enemmän kuin ennen.
Taas turvauduin PV:hen, mutta kun se lopetti Suomessa hyppäsin Xtravagantsan systeemiin. Se toimi ja paino putosi entiselleen.

Tämän vuoden keväällä huomasin painoni jälleen osoittavan lisääntymisen merkkejä. Nyt ei ollut enää Painonvartijoita eikä Xtravagantsaa. Mikä nyt eteen?
Kävellessäni Keravalla kirjastoon huomasin matkani varrella mainoksen. Cambridge-
ohjelmasta. Täysin uusi ja tuntematon minulle. Katsoin tarkemmin netistä ja huomasin, että siinä saattaisi olla vastaus rukouksiini.
Sovin siis valmentaja Teija Huttusen kanssa tapaamisen ja asiat lähtivät heti rullaamaan oikeaan suuntaan. Mittauksissa ja punnituksissa sovimme 5 kilon painonpudotuksesta. Nyt olin kuitenkin liikkeellä riittävän ajoissa eikä kestänyt kauankaan vain noin runsaan 3 kuukautta kun olin entisissä mitoissani.
Korjasin ruokarytmini ja aterioidenkoostumuksen sekä välipalat paremmilla aineilla.
Samalla jäi pois pari käyttämääni lääkitystäkin. Oloni ja mielialani kohenivat nopeasti. Tunne oli se, että hallitsen painoani eikä paino minua.

Syyskuussa pyörähtää opiston harrastusohjelmat ja olen innolla mukana taas.
Aloitan myös parin liikuntaryhmän vetämisen. Se on hauskaa ja nautin kovasti kun saan jakaa kaikkea oppimaani ja kokemaani muillekin.

Terveisin ja tsemppiä terveisiin elämäntapoihin ja liikuntaan
Seija

ps. Ei ikä mitään, pääasia että on nuori!

Valmentaja: