Sonja -35 kg

Ennen

Jälkeen

Aloitin oman projektini Tammikuun puolessa välissä 2015. Olin hoitovapaalla nuoremman lapseni kanssa joka oli silloin 4kk ja vanhempi oli reilu 2 vuotta.

Innostuksen aloitukseen tuli kun tajusin että haluan lapsillani olevan äiti vielä pitkään, joka voi hyvin henkisesti sekä fyysisesti.

Sukurasitteena on monenlaisia vakavia sairauksia (aivoinfarkti, sydänsairaudet, syöpä, aortanrepeäminen), omilla elämän valinnoillani yritän itse vaikuttaa omaan terveyteeni.

Ennen elämäntavan muutosta ja laihtumista kärsin korkeasta verenpaineesta sekä raskausaikana korkeasta verensokerista jota seurattiin ilman lääkityksen tarvetta. Enää en tarvitse verenpainelääkitystä ollenkaan.

Tein kalenterin väliin lapun tavoitteista sekä sen hetkisestä tilanteestani.

Nyt tätä juttua kirjottaessani katsoin lappua, kaikki tavoitteeni on täyttynyt ja enemmänkin.

Kahden pienen lapsen, eläinten ja maatalonemäntänä voi koko sydämmestäni sanoa että elämänlaatuni on painon pudottua kohonnut huomattavasti.

Liikkuminen on helpompaa ja sitä tekee mielellään. Tämä on ensimmäinen kesä kun innolla painelen sieni sekä marjametsällä, liikkumisen helpotuttua se on nautinto päästä tarpomaa metsään. Liikkumaan en pääse niin paljon kun haluaisin mutta yritän lasten kanssa käydä kävelyillä sekä ratsastus on ollut harrastukseni lapsesta asti.

Vaatteiden hankintakin on ollut tänä vuonna mukavaa, kun olen saanut ostettua alennusmyynneistä, eikä tarvitse enää ostaa kalliimpia isojen kokojen vaatteita jotka vielä ovat melko telttamaisia. Nyt ostan vartaloa myötäilevämpiä vaatteita.

Itse tuntoni on kohonnut valtavasti, enää en häpeä liikkua ihmisten ilmoilla.

Aiemmin mietin naimisiin menosta että maistraatissa käydään, en halunnut suuria juhlia missä itse pullukkana olisin keskipisteenä. Nyt toivon kirkkohäitä ja juhlia, ihanaa pukeutua kauniiksi morsiammeksi joka hehkuu elämän iloa.

Monet on kysyneet projektini aikana onko minulla nälkä.. Olen kertonut että kyllä ruoka-aikojen lähestyessä on nälkä niinkuin heilläkin. Ja olen syönyt herkkujakin matkan aikana ja tulen syömään, mutta valinnoillani voin vaikuttaa herkkujen määrään ja laatuun.

Asetin alussa itselleni tavoitteen puodottaa 30 kiloa ja sen lähestyttyä päätin puottaa vielä 10 kiloa lisää. Nyt olen lähellä tavoitetta ja nälkä on kasvanut syödessä ja nyt tavoitteena on n.-45-50 kiloa, sit olisi siinä. Suurin työ olisi varmaan edessä eli saada paino pysymään alhaalla.

On ollut hienoa kuulla kommentteja painon pudotuksesta ja kehuja ulkonäöstäni, olen yllättynyt miten ihmiset ovat huomanneet ja rohjenneet kommentoida uutta minääni.

Valtavan suuri kiitos kuuluu ihmisille jotka ovat tukenani projektin aikana ja valmentajalleni Kirsille!!

Valmentaja: