Teija -7 kg

Ennen

Jälkeen

Cambridge kokemukseni on ollut vaan positiivista. Aloittaessani minulla oli selvästi ylipainoa. En tuntenut oloani hyväksi. Vaatteet kiristivät ja mieliala oli apea. Vitamiinit eivät auttaneet piristymään. Söin väärin vaikkakin terveellistä ruokaa, mutta hiilarit ja proteiinit olivat väärässä suhteessa ja nautin ne myös väärin päivästä. Ehkä en välittänyt. Liikunta ei tuottanut iloa.

Cambridgen aloitettuani tapahtui muutos. Paino putosi ensimmäisen kuukauden jälkeen usealla kilolla. Aluksi tunsin nälkää, mutta se meni 2 viikon jälkeen ohi. Samaan aikaan aloitin myös kuntosalin, jossa treenaan 5 kertaa viikossa. Minulla on ollut aina into ja halu liikkua, mutta se katosi, kun painoa oli liikaa. Nyt kun paino alkoi pudota, halu kovaan treenaamiseen syttyi. 

Aloitin tasolla 1+, siirryin siitä sitten pikkuhiljaa 2 ja 3 tasolle. Nautin puuroa, pirtelöitä, keittoja ja patukoita. Nyt ateriat on normaalitasoa. Vältän oikeastaan kokonaan pastan, vehnän, riisin ja perunaa syön todella vähän. Niitä ei edes tee mieli syödä, eikä myöskään tee mieli rasvaisia ruokia. Ateriat ovat monipuolisia sisältäen kasviksia, kalaa ja valkoista lihaa (kanaa ja kalkkunaa) sekä salaatteja. Teen paljon keittoja myös. Ruis ja kaura kuuluvat viljoista ruokavaliooni.

Makean himoa ei ole. Nautin hedelmiä paljon ja juon vettä sekä kivennäisvettä. Syön treenin jälkeen proteiineja ja sopivasti ennen treeniä. Nukun todella hyvin. Olen energinen ja iloinen ja kunto on aivan huippu. En ole ollut kipeänä lainkaan, en edes nuhassa tai flunssassa mitä niin monet ystäväni sairasti nyt kevään aikana. Uskon että Cambridgellä on osuutta tässä.

Valmennus on ollut tärkeä osa onnistumistani. Etenkin alussa, 2 ensimmäistä viikkoa olivat vaikeita, kun paino ei heti pudonnut ja nälkä vaivasi. Sari antoi uskoa, että muutokset tapahtuvat niin yksilöllisesti ja toisilla nopeammin toisilla hitaammin. Kolmas viikko toi sitten muutoksen. Koen, että säännölliset punnitukset ja mittaukset valmentajan luona ovat tärkeä osa tätä prosessia. Samalla saa tukea ja tietoa niihin tuntemuksiin, joita tämän myötä on tullut. Oma valmentajani Sari Heerman on ollut aivan loistava ohjaamaan minua tässä. 

Nyt kun paino on pudonnut ja tunnen olevani siinä omassa mitassa jota olen tavoitellut, on tämän pitäminen jatkossa myös tärkeää. On myös helpompaa kun muutokset ovat näkyviä ja tunnen onnistuneeni tässä. Ehkä haluan vielä pudottaa kilon tai pari, ja saavutan sen varmasti aktiivisella treenillä ja huolehtimalla riittävästä laadukkaan ravinnon saannista. 

Kaikin puolin olen onnistunut laihdutuksessa. Cambridge toimii 100 %:n varmuudella. Voin suositella tätä täydestä sydämestäni. Itse olen tyytyväisempi, onnellisempi, iloisempi, energisempi ja hoikempi mitä 3 kk sitten. 

 

Valmentaja: