Valmentajan oma onnistuminen: Heli -16 kg

Ennen

Jälkeen

Olen ollut oikeastaan koko aikuisiän lievästi ylipainoinen. Aina välillä olen saanut pudotettua painoa, mutta se on tullut kyllä pian ryminällä takaisin. Nyt kun ikää on tullut mittariin jo jonkin verran, on ruvennut kiinnostamaan oma hyvinvointi terveydellisistäkin syistä, sillä suvussa on verenpainetautia ja 2 asteen diabetesta.


Oma elämäntilanteeni muuttui viime vuonna huomattavasti. Lapset ovat muuttaneet muualle opiskelemaan ja päätimme myös mieheni kanssa muuttaa uudelle paikkakunnalle, kun töitä tarjottiin sieltä molemmille.
Uusien tuulien myötä olisi voinut kuvitella kaiken muuttuvan täydelliseksi kuin taikaiskusta, mutta näin ei kuitenkaan tapahtunut. Uusi työ ei ollutkaan mielekästä eikä terveys ollut sitä mitä haluaisi, ei siis vain ollut hyvä olla. Painoa oli kokoajan kertynyt lisää ja verenpainekin alkoi kohota uhkaavasti.


Perheeni tuella päätin lopettaa epämieluisan työn ja kouluttautua alalle mikä kiinnosti. Kosmetologin opinnot aloitettuani halusin tehdä jotain myös ulkonäölleni ja kiinnostus terveydentilan parantamiseksi kasvoi entisestään. Kuulin siskoltani tästä Cambridgestä, mutta en vielä silloin ottanut siitä onkeeni. Uteliaisuuteni heräsi kunnolla vasta, kun kuulin opettajaltanikin tästä.
Itse olin huolissani siitä, että onko tämä terveellistä, etenkin kun minulla on astma ja useampia allergioita. Mietin myös voivatko tulokset todella pysyä sitten kun siirrytään takaisin normaaliin ruokaan. Otin loppujen lopuksi yhteyttä Anneen, joka oli todella motivoiva ja rohkaiseva. Olin kaksi viikkoa paastolla, että pääsisin irti omista ruokailutottumuksista, mikä kannatti kyllä tehdä! Sitten siirryin asteittain eteenpäin ja laitoin tavoitteeksi 63kg. Olen itse asiassa päässyt siitä jopa alemmas ja Anne sanoikin, että katsotaan nyt rasvaprosentti kohdalleen ja sitten opetellaan pitämään paino siinä.


Tämän Cambridge ohjelman toteuttaminen on mennyt yllättävän hyvin, en olisi ikinä uskonut, että minusta on näin kurinalaiseen ruokavalioon. Nyt on olo todella hyvä ja liikuntakin maistuu taas kivalta pitkästä aikaa. Odotan tulevaa kesää innolla, kun ei tarvitse peitellä itseään. Cambridge ohjelman aikana tajusin, ettei tämä laihduttaminen ole mikään laihdutuskuuri vaan elämäntapojen muutos. Ei voi palata syömään samalla tavalla kuin ennen, sillä tietää kilojen tulevan vauhdilla takaisin. Nyt osaan nauttia pienistä makupaloista ihan eritavalla. Herkkupäivänäkin on ihana käydä ostamassa suklaa ihan suklaakaupasta, josta voi valita vaikka neljä mieleistään suklaakonvehtia ja nauttia ne rauhassa.  Eikä tarvitse ostaa kahta isoa levyä ja sitten ahmia ne – ja olo on taas sen mukainen.


Minulle jokaviikkoinen valmentajalla käynti on ollut todella tärkeä. Sieltä sain uutta innostusta ja tietoa siitä, miten elimistö toimii kuurin aikana. Cambridgessä seurataan myös muita arvoja, kuin pelkästään puntarin lukemia, mikä on ollut minulle tärkeää. Halusin laihtua terveellisesti ja se onnistui tämän ohjelman avulla. Olo on ollut nyt koko ajan tosi hyvä ja olen jaksanut hyvin. Käyn nykyään kaksi kertaa viikossa kuntosalilla ja kävelen koulumatkat, uutena harrastuksena olen ottanut pilateksen, josta olen aina haaveillut.
Olen myös ymmärtänyt sen, että vain itse voi vaikuttaa omaan elämäänsä. Kuinka helppoa onkaan etsiä syitä muualta kuin itsestä, jos tuntuu ettei jaksa jatkaa. Pitää olla tarpeeksi halua ja nyt sitä löytyi myös itseltäni. Olen todella ylpeä itsestäni. Minusta on kuoriutunut ihan uusi ihminen, itsetunto on parantunut huimasti.


Kiitokset Annelle siitä, että hän on jaksanut kannustaa minua tähän, sillä niitä latistajia kyllä riittää ja silloin olen voinut aina turvata Annen tukeen. Suuri kiitos täytyy antaa myös perheelleni ja ystäville, heidän avullaan olen pystynyt tähän elämäntapamuutokseen.

Valmentaja: