Toni -25 kg

Ennen

Jälkeen

Viime vuoden loppupuolella törmäsin iltalehteä lueskellessa artikkeliin, jossa kerrottiin jonkun laihduttaneen monia kiloja hyvin lyhyessä ajassa. Hän oli onnistunut Cambridge ohjelmalla. Sitä lueskellessani mietin että olisiko minusta tuohon... Tähän aikaan painoin 110 kiloa mutta osa siitä tavallaan hukkui pituuteeni. Omistin kuitenkin omat pelastusrenkaat vyötärölläni ja hengästyin jo vähän aikaa käveltyäni. Olin pitkään yrittänyt saada liikakiloja pois syömällä terveellisemmin ja lisäämällä liikuntaa. En saanut miellyttäviä tuloksia tarpeeksi nopeasti ja innostukseni hiipui hiljalleen. Aina muutaman viikon yrityksen jälkeen laiskuus iski ja valahdin takaisin penkilleni. Kunnes vihdoinkin tammikuussa sain itseäni niskasta kiinni ja etsin lähimmän valmentajan. Otin sähköpostilla yhteyttä Sanna-Kaisaan ja kyselin häneltä minua askarruttavia kysymyksiä. Muutaman päivän viestittelyn jälkeen sovimme ensimmäisen tapaamisen helmikuun alkuun. En kertonut kenellekään ryhtyväni tähän, sillä ajattelin ensin katsoa onko minusta siihen.

Ensimmäisellä kerralla minut punnittiin ja sovimme että aloitan urakkani Cambridge ohjelman tasolla 1. Tämä siis sisältää pelkästään Cambridge ohjelman ”pussiruokia”. Ensimmäinen dieettipäivä jännitti kovasti ja yöllä mietin että mihinkä olenkaan ryhtynyt. Aamulla mikropuuroa lämmittäessäni ihmettelin että kuinka tuolla määrällä pärjää lounaaseen asti. Se oli kuitenkin todella makoisaa puuroa ja tulin hyvälle mielelle. Loppupäivän join erimakuisia pussipirtelöitä ja ihme kyllä, en tuntenut nälkää. Dieettiin kuului myös juoda 3 litraa vettä päivässä. Ennen join vain maitoa ruokajuomana ja Coca-Colaa kun oli jano mutta nyt jätin ne kaikki taakseni. Olin kääntänyt uuden sivun elämässäni!

 Seuraavat päivät menivät kutakuinkin samaan malliin, hyvällä mielellä. Kun taas viikon päätteeksi menin tapaamaan Sanna-Kaisaa, olin aivan hämmästynyt ja onnellinen kun vaaka näytti 3,6 kiloa vähemmän kuin viikko sitten! Tämä vain nostatti motivaatiotani ja päätin että tämä mennään ylväästi loppuun asti. Niinpä jatkoin samaan malliin, hymyssä suin ja katse tulevaisuudessa. Kun perheeni kuuli mitä olin tekemässä, he muuttivat myös omia ruokailutapojansa ja olivat tukenani. Muutamia kertoja minullakin oli painon lähdön kannalta ”huonoja” viikkoja ja se näkyi asenteessani, mutta Sanna-Kaisan ja perheeni iloinen kannustaminen sai minut aina paremmalle mielelle.

Kesäkuun alkuun päästessä olin siirtynyt jo ohjelman 3 tasolle ja olin laihtunut 24,6 kiloa. Painoindeksin mukaan olin päässyt normaalipainooni. Sain vihdoinkin laitettua M kokoisen paidan päälleni, johon en ole kyennyt moniin vuosiin. Mahtavaa! Nykyään olen huomattavasti energisempi ja paljon iloisempi. Seuraavaksi kiikareissa on vielä muutaman kilon laihtuminen ja liikunnan lisääminen.

Suosittelen Cambridge ohjelmaa kaikille! Jos haluat eroon ylimääräisistä kiloistasi ilman suurta vaivaa ja tuskaa, tämä on juuri täydellinen ohjelma sinulle. Iso kiitos vielä Sanna-Kaisalle, perheelle ja kavereille että olette olleet tukenani ja kannustaneet minua silloin kuin olen sitä tarvinnut!

Valmentaja: Sanna-Kaisa Lehto