Hanna -15kg

Ennen

Jälkeen

Olen ollut enemmän ja vähemmän pyöreä, myöhemmin ylipainoinenkin, ihan yläasteikäisestä asti. Vuoden 2013 lopulla painoindeksin alkaessa hiipiä kohti vakavaa ylipainoa, päätin ns. tarttua härkää sarvista. Vielä olivat elintasosairaudet pysyneet loitolla, mutta ikää tullessa lisää ei vakavasta ylipainosta ainakaan hyötyä olisi.

En ollut koskaan aiemmin ollut laihdutuskuurilla, mutta ystäväni kokeiltua aiemmin menestyksekkäästi Cambridge-dieettiä, uskalsin itsekin kokeilla.

Olen aina liikkunut ja jaksanut liikkua, joten tiesin, että liikuntaa lisäämällä en tulisi laihtumaan, vaan ainoastaan syömistä vähentämällä paino putoaisi. Ystäväni suosituksesta tiesin, että alkuvaikeuksien jälkeen, ketoosin alkaessa vaikuttaa, painon pudottaminen ei olisi edes tuskallista. Dieetin aloitettuani olin aluksi aikamoisen orjallinen, enkä edes maistanut leipomaani kakkutaikinaa, koska siinä oli tietenkin paljon sokeria! Minulle oli positiivinen yllätys, että pelkäämääni päänsärkyä tai nälkää en kokenut, vaan ateriat auttoivat pitämään nälän hyvin poissa. Pelkästään keittoja tai pirtelöjä syömällä en ehkä olisi jaksanut, vaan olisin kyllästynyt niihin nopeasti, ja minulle sopi parhaiten taso 2, jossa sai syödä myös vihanneksia, kasviksia ja marjoja sekä lihaa, ohjelman mukaisten kalorimallien mukaisesti. Ateriavinkkejä ja kannustusta sain valmentajaltani Iinalta, ja palkitsevaa oli tietenkin nähdä, miten painon pudotus eteni.

Olo keveni nopeasti kilojen lähtiessä ropisemaan pois. Raskaimmat treenit tasolla 2 olivat aika työläitä, kun pitkäkestoisia hiilihydraatteja ei ollut kehossa, mutta tiesin laihdutusurakan olevan vain parin kuukauden koettelemus, joka palkitsisi. Kun kiloja oli lähtenyt noin 10, pidin "kesätauon", jotta jaksoin työskennellä talonrakennustyömaallamme. Minulle ei myöskään oikein sopinut kolmos- tai nelostaso, silloin itsekuri ei pitänyt läheskään yhtä hyvin kuin kakkostasolla. Kesätauon aikana huomasin, miten kevyesti juostessa askel kulki! Syksyllä pudotin vielä toisella "erällä" Cambridge-dieettiä viitisen kiloa lisää, ja nyt, melko tarkalleen vuosi dieetin aloittamisesta, painan 15 kiloa vähemmän kuin vuosi aiemmin. Vaatekoko on luonnollisesti pienentynyt huomattavasti, askel kulkee helpolla, ja pelkäämäni mahdolliset elintasosairaudet on nyt ainakin painon osalta poistettu tieltä!

Valmentaja: Iina Smolander