Helena -11 kg

Ennen

Jälkeen

                Olen Helena 34 vuotta ja kahden lapsen äiti. Kiireinen arki ja kaksi lasta jättivät omat jälkensä vartalooni. Olen aina ollut urheilullinen ja pitänyt kunnostani huolta, mutta viime vuosina pelkkä liikunta ei ole enää riittänyt. Painoa jäi varsinkin toisen raskauden jälkeen noin viisitoista kiloa ylimääräistä. Töissä söin varsin epäsäännöllisesti ja kaikkia mahdollisia herkkuja. Moni sanoi minulle, että en ole lihava, mutta itse en tuntenut oloani kotoisaksi kropassani. Uimapuvussa esiintyminen varsinkin aiheutti ahdistusta. Samoin valokuvissa en ikinä onnistunut kun aina se näytti lihavammalta kuin kuvittelin näyttäväni. Aloin käyttää väljempiä vaatteita, että saisin peitettyä ”makkarani”. Reilu vuosi sitten seurasin naapurini laihdutusprojektia. Silloin kuulin ensimmäisen kerran Cambridgestä. Vuoden verran tein ajatustyötä milloin aloittaisin vai aloittaisinko… Aina oli tulossa jotain juhlia tai muuta, että siirsin sitä aina vaan eteenpäin. Samalla kuitenkin huomasin miten paljon naapurini oli laihtunut ja saanut vielä painon pidettyä siinä. Joten en tiedä oliko naapuri kateus vai mikä syynä siihen, että lopulta sain soitettua ja varattua ajan.

                 Helmikuussa viimein tartuin puhelimeen ja kieltämättä vähän jännitti mihin olin alkamassa. Ensimmäinen käynti oli aikamoinen shokki! Oli järkyttävää nähdä oma paino, painoindeksi ja rasvaprosentit. Silloin tiesin että nyt on pakko tehdä jotain. Ensimmäiset pari viikkoa olivat haastavimmat. Hajuaisti oli herkistynyt ja olisin halunnut syödä aivan kaikkea mahdollista. Lapset kysyivät jatkuvasti äiti saatko syödä tätä? Ja aina sama vastaus ”en”. Sen jälkeen laihduttaminen muuttui helpommaksi. Mieliteot vähenivät pikku hiljaa ja ei ollut enää jatkuvaa nälän tunnetta. Omalta valmentajaltani olen saanut mahtavaa kannustusta ja ohjeistusta. On ollut yllättävän helppoa pysyä sovitussa ruokavaliossa ja tuloksia alkoi näkyä varsin pian. Ja nyt sain ostaa jo kaksi numeroa pienemmät housut. Hyvä etten alkanut kiljua riemusta sovituskopissa.

                 En ole ollut aikaisemmin laihdutuskuureilla kun en ole oikein niihin uskonut. Olen nykyisin paljon pirteämpi ja jatkuva väsymys on hävinnyt. Valitsen syömiset paljon tarkemmin kuin aikaisemmin. Juoksu lenkeillä huomaan että askeleeni on huomattavasti kevyempi. Olen saanut jo kaksi ystävääni aloittamaan Cambridgellä laihduttamisen ja heistä on ollut paljon vertaistukea ja ruokareseptejä ja kokemuksia on vaihdettu. Nyt ei ahdista enää katsoa peiliin samalla tavoin kuin aikaisemmin. Bikinikroppaa ei enää raskauksien jälkeen tule, mutta muuten on mahtava olo kropassa. Voin suositella tätä aivan kaikille! Jos olisin tiennyt miten helppoa se on niin olisin aloittanut jo paljon aikaisemmin.

Valmentaja: Iina Smolander