Jaana -15 kg

Ennen

Jälkeen

Päätin tehdä muutosta itseeni kun omat lapseni alkoivat huomautella painostani. Huomasin tämän kautta oman ylipainoni ja sen myötä oma peilikuvani ei enää minua miellyttänyt. Kuitenkin suurin motivaationi oli, että olin päättänyt laihduttaa ennen kuin täytän 50v. Arvelin vuotta aiemmin olevan riittävä aika sen toteuttamiseen.

Päätin ottaa yhteyttä alueeni Cambridge valmentajaani. Tästä alkoi laihdutusmatkani.

Laihdutuksen ohjelmalla koin yllättävän helppona. Kun päätän jotain niin pidän päätöksestäni kiinni enkä lipsu, ja näin etenin myös laihdutukseni kanssa. Alusta lähtien tein itselleni selväksi ruokailurytmini päivän ajalle sekä suunnittelin ateriani etukäteen.

Painoni tippui nopeasti ja motivaationi kasvoi tulosten myötä.

Olin aiemmin laihduttanut muulla laihdutusohjelmalla, mutta koin sen paljon rankemmaksi verrattuna Cambridge ohjelmaan. Cambridge ohjelmalla laihduttaminen on ollut helppoa ja valmennuksen koin suurena apuna. Tuki ja turva oli koko ajan lähellä.

Laihdutuksen aikana haasteellisimmaksi koin ruokamäärien lisäämisen, noustessani ylemmille tasoille. Mutta kun noudatin ohjeita niin huomasin, että painoni tippui silloinkin, enkä stressannut enää. Voin kertoa, että motivaationi ei kadonnut missään vaiheessa. Suurimman osan laihdutuksestani tein kesän aikana, jolloin mm. veneilimme paljon. En silti kokenut hankalaksi aterioiden valmistamista tuolloinkaan.

Laihdutuksen myötä oloni keveni ja sain liikunnan mukaan elämääni. Aluksi kävely alkoi tuntua mukavalta ja nyt jo otan juoksuaskeleita, mitä en olisi koskaan aiemmin kuvitellut tekeväni. Tällä hetkellä liikun 3-5 kertaa viikossa.

Olen itse sekä myös koko perheeni on todella tyytyväinen lopputulokseen.

Valmentaja: Iina Smolander