Jenni -30 kg

Ennen

Jälkeen

Uuden vuoden jälkeen menin käymään vaa’assa ja näin lukeman jota en olisi halunnut nähdä. Tiedostin jo aiemminkin että olen lihonut ja paljon, mutta en välittänyt. Minulla on aina ollut tietty lukema jota en halua nähdä vaa’assa ja tämä luku jonka näin vaa’assa jäi sata grammaa siitä. Tajusin silloin että nyt pitää tehdä asialle jotain. Vaatteet puristivat ja ei mahtunut päälle, enkä suostunut ostamaan enää isompia vaatteita. Mietin eri vaihtoehtoja, millä aloittaisin dietin. Kuulin Cambridgestä ja otin selvää asiasta. Soitin Iinalle, joka toimii Cambridge valmentajana ja sovin tapaamisajan. Siitä se taival sitten alkoi.

Ensimmäinen viikko piti olla helppo, mutta oli jotain aivan muuta. Ruokavalio oli aika shokki, kolme cambridge pussia päivässä. Tuntui niin kummalliselle kun ei saanut mitään pureskeltavaa. Mutta kyllä tuo viikko kannattikin sillä painoa putosi viikossa 3,9kg. Siitä sain hyvin paljon lisäpotkua ja intoa jatkaa. Siirryin ensimmäisen viikon jälkeen tasolle 1+ jossa syödään kolme pussia ja 200kcal lihatuotteita ja kasviksia. Söin usein jauhelihaa ja raejuustoa tai salaattia tai munakasta.

Ensimmäisen laihtumisen merkin jonka itse huomasin oli sormet. Oli hyvin outoa katsoa kun sormet eivät olleetkaan enää suuret nakit vaan hoikat. Muuten en itse tajunnutkaan laihtumista. Moni aina sanoi että olet kauheasti laihtunut, mutta itse en hahmottanut muuten kuin vaatteista. Vaatteet alkoi käydä hyvinkin suuriksi ja jotkut vaatteet mahtui taas päälle. Ennen laihdutusta kuljin legginseissä tai college housuissa.

Ensimmäisen tavoitteeni -20kg saavutin jo huhtikuun alussa ja seuraava tavoitteeni oli -25kg, joka on aina ollut takaraivossa ja sekin tuli täyteen ja meni vähän ylikin toukokuun lopussa.

Kesän ja syksyn Kävin muut tasot läpi ja tasapainoilin  sekä nautin. Ensimmäistä kertaa uskalsin pukea bikinit päälle ja mennä rannalle ottamaan aurinkoa. Tasapainoilun jälkeen tavoite oli -30kg, jonka saavutin syksyllä. Sen jälkeen aloin uudestaan tasapainoilemaan elämän tilanteen muuttumisen takia, jolloin tuli tietysti pari kiloa takaisin. Tavoite kuitenkin on vielä saavuttaa -35kg ja olla normaalipainoinen. En ole koskaan ollut normaalipainoinen vaan lihava. Koulussa tuputettiin lautasmallia ja jaksoin sitä viikon noudattaa. Monesti yritin yksin laihduttaa, mutta ei ollut oikein ketään joka tsemppaa ja motivaatio sitä kautta katosi kun tuloksia ei tullut riittävän nopeasti. Minua kiusattiin aina koulussa lihavuuden takia ja itsetuntoni laski ihan maan rakoon. Fyysisesti että henkisesti voin huonosti tuolloin.

Onneksi nyt kaikki on toisin! Olen ylpeä itsestäni että otin niskastani kiinni ja karistin kilot. Jaksan paremmin fyysisesti että henkisesti ja itsetuntoni on kohonnut huomattavasti. Tästä kuuluu suuri kiitos valmentajalleni Iinalle!

Valmentaja: Iina Smolander