Valmentajan oma onnistuminen: Jutta -18 kg

Jutta ennen

 

Ennen

Jälkeen

Olin aiemmin ylipainoinen ja sokeririippuvainen; kilot olivat tulleet hiipien aikuisiällä. Ehdin olla jo varma etten pääse enää ikinä ylipainostani eroon ja olin ns. alistunut elämään kilojeni kanssa; tyytymättömänä painooni KUNNES Cambridge Ohjelma mullisti elämäni.  

Lähdin Cambridge Ohjelmalle toukokuussa 2010 ystävältäni saaman hyvän esimerkin innoittamana.  Painoa tippui muutamassa kuukaudessa -18 kg.  Laihdutukseni oli helppoa ja kiloja vain karisi… Moni epäili kesän olevan vaikeaa aikaa laihdutukselle; mutta päinvastoin se oli jopa ”liiankin helppoa” ja näytin siinä samalla epäilijöille pystyväni onnistumaan ja yllätyin ehkä jopa itsekkin. Sinä kesänä elin muuten rankkaa elämänvaihetta, toisena vaihtoehtona olisi ollut syödä; se perinteinen tapa tunnepitoisille ihmisille.

Outoa mutta totta; pystyin käymään kaupassa ilman herkkujen ostoa sekä en enää syönyt päivittäin karkkia. Näin ei ollut aiemmin. Mikä ihanuus oli olla reilusti kevyempi eikä polvia ja selkää särkenyt. Tulosta tuli nopeasti ja se taas auttoi jaksamaan ja jatkamaan; piti hyvin motivaatiota yllä.

Tavoitteeseeni päästyäni opettelin uudet ruokailutottumukset ja tein pysyvät elämäntapamuutokset, jotka ovat säilyneet nyt jo 4 vuotta.  Innostuin myös kouluttautumaan valmentajaksi, koska yhä niin moni pohtii miten saisi apua laihdutukseensa. Cambridge Ohjelman eri tasot kalorimäärineen ja oppeineen, tuotteiden hyvän makuisuus olivat minulle erittäin tärkeitä kriteerejä. Cambridge ohjelmalla saadut nopeat tulokset toki vaikuttivat merkittävästi valintaani lähteä juuri tälle ohjelmalle. Valmentajan tuki ja seurantakäynnit ovat erityisen tärkeitä eikä niitä voi rahalla mitata. Kyllä kannatti ja suosittelen ohjelmaa kaikille kilojensa kanssa kamppaileville.

 

Valmentaja: Jutta Heiskanen