Heidi -11 kg

Ennen

Jälkeen

Lähestulkoon puolen vuoden ajan päätin aina iltaisin, että huomenna loppuu herkuttelu. Huomenna alan liikkua enemmän ja syödä terveellisemmin. Päätös oli kuitenkin yleensä pyörretty jo puoleen päivään mennessä. Kahvi huusi pullaa kaveriksi ja herkkukaapilla tuli vierailtua tasaiseen tahtiin ihan vaan ohimennen. Päivät kolmen lapsen kanssa ovat vauhdikkaita ja nukkumaan menon jälkeinen aika oli useimmiten pyhitetty rauhassa syömiselle, eikä kaloreissakaan silloin säästelty. Oman olon ja jaksamisen vuoksi halusin tähän kuitenkin muutosta. Lisämotivaatiota painonpudotuksen antoi sopivasti henkarissa roikkuva tuleva häämekkoni, jonka ostin lokakuussa aikomuksenani pudottaa 10 kiloa kesään mennessä.

Tiesin ihmisiä, jotka olivat tehneet onnistuneen elämäntapamuutoksen Cambridge valmennuksen avulla. Tutkin asiaa netissä ja osallistuin itsekin Cambridge-arvontaan. Kun valmentaja hieman ennen vuoden vaihdetta soitti asian tiimoilta ja kertoi ohjelmasta tarkemmin, tiesin, että katuisin, jos en edes yrittäisi.

Ennen aloitusta pyrin keventämään ruokailua niin, että pusseille siirtyminen sujui yllättävän vaivattomasti. Aloitin 1+ tasolla, jolla viivyin muutaman viikon. Sen jälkeen etenin tasoja viikko kerrallaan ja sain tavoittelemani painon karistettua. Tasoa 5 jatkoin useamman viikon ajan Cambridgen turvin uusiin ruokailutottumuksiin totutellen. Pussit olivat helppoja ja nopeita valmistaa sekä kuljettaa mukana. Tämä sopi todella hyvin hektiseen arkeen lasten kanssa. Herkuista kieltäytyminen itsessään oli oikeastaan helppoa, kun ei edes ollut nälkä. Koko ajan jaksoin touhuta lasten kanssa hyvin eikä kahvakuulatunnillakaan puhti loppunut kesken. Päinvastoin oli ihana huomata, kun askel pikkuhiljaa keveni ja energiamäärä entisestään lisääntyi. Ateriakorvikkeet toivat arkeen sopivaa helpotusta, kun ruuan valmistusta ei tarvinnut stressata ja lautasmallia opeteltiin pala palalta. Myös kunnon herkkuvieroitus oli todellakin tarpeen.

Yksi merkittävä asia onnistumisen kannalta on ollut se, että en ole tehnyt tätä yksin vaan yhdessä puolisoni kanssa. Olemme voineet tsempata toinen toisiamme ja yhdessä olemme muuttaneet ruokailutottumuksiamme, jotta muutokset olisivat oikeasti pysyviä. Pitkäjänteisyys ei ole koskaan ollut vahvimpia puoliani ja painonpudotus verkkovalmennuksessa päättyikin siihen, että luovutin heti ensimmäisen viikon jälkeen. Tämän vuoksi valmentajan olemassaolo ja tuki on ollut korvaamatonta.

Nykyään syön elääkseni, en elä syödäkseni. Olo on hyvä ja energinen. Vatsalaukku on pienentynyt, joten syöminen aiemmassa mittakaavassa tuntuu kaukaiselta ajatukselta. Makuaisti on herkistynyt ja ruuasta nauttiikin eri tavalla. Joka iltainen kaloritankkaus on vaihtunut kevyeen iltapalaan. Myös liikkumiseen olen saanut menetettyjen kilojen myötä mukavasti lisäpotkua. En siis voi muuta, kun todeta, että tämä matka todellakin kannatti!

Valmentaja: Merja Kyhyräinen