Ilkka -11 kg

 

Ennen

Jälkeen

Onnistunut päätös

Olen aina liikkunut paljon ja pyrkinyt elämään terveellisesti. Viimeisen viiden vuoden aikana kuitenkin stressaava työ, huonot yöunet ja pitkät ajomatkat saivat myös syömiseni muuttumaan väärään suuntaan. Ylimääräistä painoa kertyi pikkuhiljaa lähes 15 kiloa ja samalla alkoivat myös muut ongelmat, kuten närästäminen ja jatkuva väsymys. Vuoden 2015 lopussa päätin tehdä muutoksen ja etsiä itselleni sopivan ohjelman, jolla kääntäisin kelkan suunnan. Kiireisestä arjestani johtuen etsin tehokasta ohjelmaa, jota olisi helppo noudattaa ja jolla pääsisin myös nopeasti tuloksiin. Etukäteen eniten mietitytti, että miten saisin aikaan myös pysyviä tuloksia ja löytyisikö jotain keinoa, millä en menettäisi myös lihasmassaani.

Vinkki Cambridge ohjelmaan tuli työkaveriltani, joka oli pudottanut viime syksyn aikana merkittävästi painoaan. Hän kehui ohjelmaa vuolaasti ja kehotti tutustumaan Cambridgen sivuihin. Vaikka olin alkuun hieman skeptinen, niin päätin tutkia asiaa hieman tarkemmin. Itselleni merkittävimpiä puoltavia asioita ohjelmassa olivat pitkä historia, tutkimustulokset, ohjelman jakaminen eri tasoisiin kehitysportaisiin ja henkilökohtaisen valmentajan tuki. Päänvaivaa aiheutti ruokavalioni, sillä laktoosi ja viljatuotteet eivät minulle sovellu. Valitsin sivujen kautta itselleni sopivan oloisen valmentajan ja laitoin hänelle muutamia kysymyksiä aloituksesta sekä erikoisruokavaliostani. Sain nopeasti vastauksia ja tapaaminen sovittiin heti seuraavalle viikolle.

Olin yllättynyt siitä kuinka helposti ohjelma lähti käyntiin ja miten paljon se on muuttanut ajatteluani syömisestä. Nälkää ei ole tarvinnut kärsiä ja ohjelman loppupuolella käynnistetty liikunta on vain lisännyt motivaatiota sekä vireyttä. Oli todella mielenkiintoista huomata, kuinka paljon omissa syömistavoissa oli totuttuja vääriä kaavoja ja miten suuressa osassa oli ns. ”tunnesyöminen” (Tätä en olisi vielä vuosi sitten myöntänyt kenellekään).

Tällä hetkellä tunnen itseni todella terveeksi, nautin taas liikunnasta, nukun yöni hyvin ja kaikki pienet ylipainosta johtuvat vaivat ovat historiaa. Myös itsetunto on kohonnut, kun on pystynyt todistamaan itselleen, että pystyy muuttumaan ja pysymään päätöksissään. Erityistä kiitosta haluan antaa valmentajalleni, joka on tukenut juuri oikealla tavalla muutoksen teossa. Kiitos kuuluu myös kotiväelle, joka on ollut aina tukenani. Cambridgen ohjelman valitseminen on ollut itselleni todella onnistunut päätös ja voin tätä kaikille suositella.  

Valmentaja: Jaana Hakala