Sanna-Mari -10 kg

Ennen

Jälkeen

Elettiin alkukesää 2013 kun ensimmäisen kerran itse tutustuin Cambridge Ohjelmaan; yhden hienon onnistumistarinan olin nähnyt jo hyvin läheltä. Olin pari kuukautta aiemmin saanut toisen lapseni ja raskauskilot lanteilla sekä omaan mieleen aivan liian iso peilikuva ahdistivat minua enemmän kuin tarpeeksi. Selailin Cambridge Ohjelman nettisivuja ja etsin itselleni sopivaa valmentajaa. Lopulta valmentajakseni valikoitui Hakalan Jaana ja tätä valintaa ei ole missään vaiheessa tarvinnut katua. Ymmärtäväisen ja positiivisen tsempparin avustuksella kiloja pudoteltiin loppuvuoden aikana.

Pari muuttujaa ja vuonna 2015 oltiin jälleen samassa tilanteessa. Kolmas lapsi oli syntynyt kesällä ja oma olo oli kirjaimellisesti kamala. Raskausaikana liikkumattomuus ja kahden edestä syöminen oli tehnyt tehtävänsä. Selvää oli, että kilot pudotetaan Cambridge Ohjelmalla ja joulukuussa otinkin jälleen yhteyttä Jaanaan; josko aloitettaisiin projekti alusta heti vuodenvaihteen jälkeen. Jaana toivotti minut tervetulleeksi ja kun tammikuun 4. pvä soitin tuttua ovikelloa motivaationi elämäntamuutokseen oli huikean korkealla.

Ensimmäisellä käynnillä suunniteltiin ja kirjattiin painonpudotukselle selkeä tavoite ja aikataulu, jonka koin todella hyväksi asiaksi. Tuleva laihdutusmatka konkretisoitui kalenteriin ja päämäärä oli tiedossa. Päätimme Jaanan kanssa, että tällä kertaa aloitamme tasolta 2. Oma mieliala koheni kertaheitolla, kun saatiin painonpudotus vauhtiin.

Viikkojen edetessä ja tasojen noustessa ymmärsin vihdoin, mitä uudet elintavat toteutuakseen vaativat. Ne ovat todellisia muutoksia ruokailutottumuksissa ja liikunnan saralla. Ja tämä ohjelma on ne minulle opettanut. Pienet askeleet ovat saaneet aikaan ison muutoksen niin ulkonäöllisesti kuin oman pääni sisällä. Näihin viikkoihin on myös mahtunut jos jonkinmoista sosiaalista tapahtumaa; on juhlittu, mutta on opittu juhlimaan kohtuudella. Ja paluu arkeen tapahtuu heti juhlan jälkeen. Säännöllinen liikunta on tullut myös jäädäkseen elämääni; vaikka pienlapsiperheessä aika on aina kortilla, niin pyrin sen ajan kuitenkin jostain löytämään. Ja osallistumpa tänä vuonna elämäni ensimmäiseen juoksutapahtumaan; ehkei sieltä vielä kunnon aikaa haeta, mutta kokemusta senkin edestä. Koko loppuelämäni tulee olemaan painonhallintaa, mutta nyt minulla on tiedossa ne keinot joilla se tulee onnistumaan.

Tunnollinen Jaanan luona käynti on ollut minulle myös ehdottoman tärkeää, vaikka motivaationi onkin pysynyt koko ajan hyvänä, niin kyllä valmentajan vaaka ja neuvot ovat niitä asioita, joilla paletti pidetään kasassa. Liputan ehdottomasti Cambridge Ohjelman puolesta; tämän helpompaa ja nopeampaa tapaa laihduttaa ja oppia uudet pysyvät elintavat ei ole olemassakaan. Itsetuntoni on noussut valtavasti; enää en kierrä peilejä ja valokuvaankin tulen mielelläni. Vaatekaapista olen taas saanut käyttöön vanhat pienemmät vaatteet eikä housut kiristä. Pirteämpi mieli ja entisen rapakuntoisen sohvaperunan kunto on noussut kohisten. Olen onnellinen tästä muutoksesta, jonka olen saanut aikaan. Paluuta entiseen ei enää ole.
Kiitos Jaanalle; olet huippu tyyppi!

Valmentaja: Jaana Hakala