Ilona -27 kg

Ennen

Jälkeen

Olen 33-vuotias nainen. Oman laihdutus taipaleeni aloitin lokakuun lopussa 2014. Olin ollut muutaman viikon sairaslomalla olkapää murtuman takia. Sairaslomalla ollessani oli aikaa miettiä tulevaisuutta ja todeta kuinka huonovointinen olin reilusti ylipainoisena (vaikka olin kyllä onnistunut vakuuttelemaan itselleni että en nyt edes ole niin lihava...ennen ja jälkeen kuvia kun katsoo niin....). Olin jo viisi vuotta kärsinyt kovista selkäkivuista, väsymyksestä ja raskauskiloista...niin semmoiseksi minä ne kilot luokittelin. Tiesin että mikään ei muutu jos en tee jotakin.

Olin jo pitkään lukenut onnistuja tarinoita ja miettinyt cambridge dieettiä mutta ajattelin että minähän en pusseilla pysty olemaan. Sain kuitenkin soitettua valmentajalle ja puhuttuamme vakuutuin ja varasin ajan. Ensimmäinen käynti jännitti ja varsinkin kun valmentaja kysyi painotavoitettani...olin aina haaveillut seiskalla alkavasta painosta ja vähän empien sanoin sen ääneen. Valmentaja sanoi että selvä, sen tulet painamaan ja kirjasi ylös. Tavoitteekseni otin 75 kiloa. Pakko sanoa että siinä vaiheessa en kyllä ikinä uskonut pääseväni siihen lukemaan. Painoin jo ammattikoulussakin kolme-neljä kiloa enemmän. Olin aikuisena monet kerrat laihduttanut ja lähes poikkeuksetta painonpudotus kariutunut seitsemän kilon kohdalla.

Cambridgessa eniten yllätti helppous varsinkin juuri alkuvaiheessa mitä pelkäsin eniten. Tykkään taso-ohjelmasta ja siitä että ruokaa opitaan syömään ja oikein. Koen valmennuksesta olevan hyötyä koska on joku jolle raportoida ja monet kerrat jo laihdutuksien alkutaipaleella luovuttaneena kaipaan tsempparia. Ja rehellisesti sanottuna ilman valmentajaa en olisi nyt onnistuja.

Tavoite painoni saavutin joulukuun alussa 2015 (ja itseasiassa alitinkin sen yli kilolla).

Repsahduksia on matkaan mahtunut, osa harkittuja ja osa harkitsemattomia. Mutta koska haluan myös pitää painoni tässä ja vielä muutaman kilon rutistaakin ja hakea hyvän olon painoa olen oppinut olemaan armollinen ja opetellut erottamaan arjen ja juhlan.

Olen oppinut itsestäni valtavasti ja uskon että sillä ja saaduilla opeilla olen jo pitkällä. Niin ja selkäkivut on muuten lieventyneet huomattavasti ja pirteyttä ja itseluottamusta olen saanut. Jopa niin paljon että välillä voi sanoa ääneenkin että näytänpäs hyvältä. Ja olo on niin paljon kevyempi. Jos minä onnistuin niin kyllä onnistut sinäkin!

 

Valmentaja: Miia Pitkäniemi