Mira-14 kg

Ennen

Jälkeen

Tiedän laihduttamisen vaikeudesta paljon. Noin 20-vuotiaasta lähtien painoindeksini on ollut yli 25. Olen karpannut, ollut lentoemäntädieetillä, kokeillut mehiläisen dieettiä, go fat go:ta ja mehupaastoja. Kaikkien suhteen ongelmaksi on muodostunut ennemmin tai myöhemmin liiallinen kieltäytyminen jostain. Ja toisekseen, haluan tuloksia nopeasti! Maltillinen painon pudottaminen on kuulostanut mielestäni aikaa vievältä, turhauttavalta ja tylsältä. Viime syksynä 31-vuotiaana, kahden lapsen äitinä, painoni oli kiivennyt lähemmäs 80 kiloa. Suurimmillaan painoni on raskaana käynyt 95 kilon paikkeilla. Kun nuorimmaiseni siirtyi täysimetykseltä osittaisimetykselle, päätin, että on aika tehdä jotain ja otin yhteyttä valmentajaan.

Marraskuussa 2016 löimme viisaat päät valmentajani Miian kanssa yhteen ja lähdimme tiputtelemaan painoani maltillisesti, koska edelleen imetin. Lähdimme liikkeelle tasolla 4. Kuopukseni lisätessä kiinteän ruuan määriä, siirryin tasolle 3 edelleen imettäessäni. Yhtäkkiä olinkin normaalipainoinen. Oli juhlia, herkkuhetkiä, ravintolaillallisia ja joulu, mutta mikään niistä ei onnistunut pilaamaan laihdutustani, koska repsahdukset olivat suunniteltuja ja siten hallittuja, eivätkä ”itseltä salaa” tehtyjä. Samaan aikaan pään sisällä tapahtui suuria asioita, kun ymmärrys painon pudotuksesta, painon hallinnasta ja niiden lainalaisuuksista valtasi aivosopukat ja olo ensimmäistä kertaa vuosiin tuntui energiseltä, aikaan saavalta ja raikkaalta.

Nyt painoindeksini on 23 ja tavoitteeni on pudottaa vielä pari kiloa. Olen jopa hiukan peloissani siitä, minkälaista elämäni ja arkeni tulee olemaan, kun saavutan painotavoitteeni, joka on ollut haaveeni niin kauan. Toisaalta olen todella tympääntynyt siihen, että sain tämän aikaan vasta nyt! Cambridge-ohjelmalla laihduttaminen on ollut helppoa ja nälkää en ole joutunut näkemään. Oman ruokavalion yhdistäminen perheen ruokavalion ja –aikojen kanssa on ollut kivutonta ja luulenkin, että ohjelman ansiosta meillä koko perhe syö terveellisemmin ja paremmin kuin aikaisemmin.

Valmentaja: Miia Pitkäniemi