Eija -9 kg

Ennen

Jälkeen

Olin jo monta vuotta yrittänyt ruokavalion avulla saada painoni laskemaan siinä kuitenkin onnistumatta.

Jokaisen loman jälkeen puntari näytti suurempia ja suurempia numeroita ja vyötärön ympärys kasvoi kasvamistaan.

Olin työpaikalla humoristisesti sanonut, että en osta uusia vaatteita ennen kuin olen laihtunut.
Uudet työvaatteet jäivät ostamatta. Eikä vyötärölihavuus ja painon nousu ollutkaan enää esteettinen asia vaan suurentunut riski fyysiselle terveydelle. Tiesin, että MBO (metabolinen oireyhtymä) altistaa tyypin II diabetekselle. Joka edelleen lisää riskiä sairastua suomalaiseen peruskansansairausryhmään eli sydän- ja verisuonisairauksiin. Mittanauha oli näyttänyt punaista vyötäröllä jo pidemmän aikaa.

Katselin toukokuussa 2016 jääkiekon MM-kisoja. Eräällä erätauolla Esa Tikkanen luisteli kaukaloon ja ajattelin ”Mitä ihmettä, Tikkanenhan on lopettanut lätkän pelaamisen jo aikoja sitten”. Kunnes tuli Cambridgen mainos.

Minulla välähti. Työkaverini oli vuotta aiemmin pudottanut ohjelman avulla 10kg.

Tartuin siinä samalla sekunnilla tietokoneeseen ja menin Cambridge.fi -sivuostolle. Löysin nopeasti läheltä työpaikaani valmentaja Nina Piippasen ja sain hänelle netistä ajan saman tien.


Ensimmäisen aikani oli 26.5. ja paino maagiset 74,3kg. Se oli paljon minulle, joka on koko elämänsä liikkunut ja urheillut. Esimerkiksi pyöräilen ympäri vuoden. Siitä se alkoi ja kesää kohti!

Opettelin 1000kcal ohjelman se alkoi sujumaan hyvin. Keitot, pirtelöt ja patukat maistuivat. Yhteistyö Ninan kanssa sujui erinomaisesti. Ninan valmentava ote kannatteli minua alkukesän himojen kanssa.

Opin kesän aikana ruokailemaan säännöllisesti eikä nälkä päässyt yllättämään. Napostelut jäivät, samoin yletön ruisleivän syöminen.
Kesä meni hyvin muutamia repsahduksia lukuun ottamatta.

9.8.2016 paino oli 66,5kg. Lihasmassa oli lisääntynyt, rasvaprosentti pienentynyt vyötäröstä puhumattakaan. Olo on mitä mahtavin.

Nina muutti Jyväskylään, mutta menen häntä tapaamaan kun liikun siellä päin.
Niina oli tosi kollegiaalinen ja ystävällinen suositellessaan valmentajaa täältä pääkaupunkiseudulta ja aioinkin häneen ottaa piakkoin yhteyttä.

Patukat ja pirtelöt maistuvat edelleen ja aion niitä käyttää jatkossakin.

Valmentaja: Nina Piippanen