Marjo -17 kg

Ennen

Jälkeen

Minun Cambridge-matkani.

Syksyllä 2014 havahduin peilin edessä siihen, että edessä oli joko reissu vaatekauppaan tai elämänmuutos. Vanhat vaatteet olivat käyneet auttamatta liian pieniksi, tuntuivat ja näyttivät päällä epämukavilta. Olo alkoi olla tukala ja olin tyytymätön itseeni ja vointiini. Päätin, että nyt tai ei koskaan, jotain on tehtävä!

Surffailin netissä ja eksyin Cambridge-ohjelman sivuille. Mietin asiaa hetken ja päätin kokeilla "pussikeittodieettiä", jollaiselle en ikinä ollut ajatellut ryhtyväni! No, samana iltana jo varasin netissä ajan valmentajalleni Sadulle, heti seuraavan vkon maanantaille.

Kilojen kertyminen oli tapahtunut pikkuhiljaa ja salakavalasti huomaamatta. Se perinteinen tarina, kolme lasta saatu nukkumaan ja illan hiljaisuudessa herkkukaapin ihanat sisällöt palkintona... Olen aina ollut herkkusuu, mutta nyt tilanne oli karannut käsistä. Tarvitsin täydellisen irtioton sokerista ja herkuista, muutoksen suureksi kasvaneisiin annoskokoihin. Siihen tarvitsin apua Cambridgelta ja valmentajaltani Sadulta! Ja sitähän minä sain 😊

Ensimmäinen käyntini Sadun luona jännitti etukäteen ja olihan se herättelevää astella vaa'alle vieraan ihmisen edessä. Alkukuvat otettiin ja karua totuutta kertoi myös rasvaprosentin mittaus.

Loka-marraskuun vaihteessa aloitin Cambridge-ohjelman tasolla 2. Ihastuin minttusuklaapirtelöön, joka on edelleen suosikkini! Hämmästelen vieläkin, miten nopeasti makeanhimo helpotti ja nälkääkään en tuntenut alun jälkeen. Olen aina ollut huono juomaan vettä, nyt se oli opeteltava ja minähän opettelin 😊

Paino alkoi laskea tasaista tahtia, kehonkoostumusmittausten tulokset paranivat ja koin olevani energisempi kuin koskaan! Jaksoin käydä lenkillä ilman heikotuksia ja kotihommiinkin riitti puhtia. Vaatteet alkoivat taas mahtua ja kävivät pian väljiksi! Jihuu, pääsin kuin pääsinkin vaatekaupoille, mutta sovittelemaan pienempiä vaatteita kuin ennen 😊.

Sadun opastuksella nousin ohjelmassa ylöspäin taso kerrallaan opetellen samalla järkevien valintojen tekemistä ja annoskokojen hallitsemista.

Cambridge-matkani on sisältänyt joulun, uudenvuoden, työpaikan Tallinnan-reissun, pikkujouluja ja syntymäpäiviä, jolloin olen hiukan höllännyt otetta. Olen noissa tilanteissa kuitenkin pyrkinyt tekemään parhaita mahdollisia ratkaisuja ja onnistunut siinä mielestäni hyvin! Elämäähän tämä on! Loppumetreillä meinasi vaivata jonkinlainen kisaväsymyskin ja mahtuipa matkaan heikompiakin tuloksia sisältäviä viikkoja, mutta sitkeästi vaan ohjelmaa noudattaen kevättä ja tavoitetta kohti!

Nyt, noin 4 kk myöhemmin olen 17,0 kg kevyempi, painoindeksini on 22.3 eli olen normaalipainoinen! Kehonkoostumusmittausten arvot ovat parantuneet reilusti ja ovat nyt hienolla tasolla.

Suosittelen Cambridge-ohjelmaa kaikille, jotka haluavat selkeät ruokailuohjeet joita noudattaa ja nopeita tuloksia painonpudotuksessa! Itse olen löytänyt ateriakorvikkeista useita makuja, joista pidän, eli en ole kokenut niitä tylsinä tai mauttomina. En tosiaan ollut koskaan kuvitellut noudattavani tällaista painonpudotusohjelmaa, mutta nyt olen tosi iloinen siitä, että päätin kokeilla!

En voi tarpeeksi kiittää avusta ja opastuksesta ihanaa valmentajaani Satu Pispaa, jonka kanssa meillä synkkasi heti alusta alkaen hyvin! Satu jaksoi joka kerta tsempata, kehua ja kannustaa! Yhdessä mietimme valintoja, jotka sopivat juuri minun elämääni parhaiten. Tiukan paikan tullen tiesin, että Satu vastaa nopeasti sähköpostiin ja saan taas lisää tsemppiä ja neuvoja jatkaa sortumatta mahdollisiin mielitekoihin 😊 Lähipiirini ja ystäväni ovat olleet kiinnostuneita ja suhtautuneet kannustavasti tähän "projektiini" ja onpa puolisonikin tainnut tässä sivussa menettää muutaman ylimääräisen kilon 😉

Jatkan siis tästä eteenpäin Sadun tuella painonhallintaa opetellen Cambridge-ohjelman tasolla 6. Sen jälkeenkin tarkoitukseni on edelleen tavata Satua säännöllisesti painotsekkausten merkeissä. Ja taidanpa valita tulevaisuudessakin minttusuklaapirtelön, jos makeanhimo iskee!

 

Valmentaja: Satu Pispa