Merja -16 kg

Ennen

Jälkeen

Lokakuussa 2015 elämäni muututtua totaalisesti (ero 30 vuoden mittaisesta ihmissuhteesta, työttömyys 60 vuotta täytettyäni, isäni kuolema, uusi orastava ihmissuhde) olin vihdoin valmis aloittamaan pysyvän elämänmuutoksen.

Olin tuon pitkän ihmissuhteen alussa, 30-vuotiaana aivan normaalipainoinen. Kiloja tuli tasaiseen tahtiin, kunnes lokakuun alussa vaaka näytti karut lukemat 94,4 kg…

Ensin pari viikkoa sinnittelin yksikseni ja pääsinkin alkuun. Hierojakäynti avarsi maailmani: viereisessä toimistotilassa toimi Cambridge-valmentaja Satu Pispa.  Lokakuun lopulla aloitin tositoimet, tuolloin Cambridge-paino oli 91,2  kg. 

En ole koskaan ollut mikään himourheilija eikä sitä minusta ole nytkään tullut. Kävelylenkkejä harrastetaan liki joka päivä eli se puoli on lisääntynyt.  Jumppa kerran viikossa  kuului myös kuvioihin aiemmin.  Tänä kautena en saanut itseäni liikkeelle jumpalle, mutta eiköhän sekin vielä tule uudestaan kuvioihin mukaan.

Ensin kuvittelin, että tavoitepaino 70 kg saavutettaisiin nopeastikin, mutta hyvin pian huomasin, että minulle sopii parhaiten ”hiljaa hyvä tulee”-meininki.

Tätä sitten noudatettiinkin aloittaen tasolla 3. Tasoa 3 ja tasoa 4 vaihdelleen jatkettiin hitaasti, mutta varmasti eteenpäin.  Jouluna sai nauttia ja sen jälkeen kurinpalautus.    Helmikuussa 2016 otettiin kymppikuvat!

Samaa tahtia painon pikkuhiljaa eläessä pääsääntöisesti alaspäin kulkivat muut terveyttä osoittavat lukemat:kehon sisäinen rasva alkoi antautua jne.

Kesäkuussa 2016 otettiin kesäkuvat! Tuolloin juhannuksen alla vaaka näytti -15.5 kg.  Kesää vietin nauttien ja välillä hieman kurinpidollisia toimenpiteitä suorittaen.  Syyskuussa olin samassa kuin kesäkuussa eli paino oli Cambridge-vaa alla 75,7 kg.   Tuolloin  oma vaaka näytti muutaman sata grammaa vähemmän. Joulukuun puolivälissä 2016 lukema oli -16,6 kiloa pienempi kuin valmennuksen aloittaessani!

Oma vaaka näytti säännöllisesti vähemmän kuin 75 kiloa, tyyliin 73,3 tai hyvin lähellä sitä.  Tuolloin sovittiin valmentajan kanssa, että tavoite on saavutettu ja aloitan tasolla 6.  Tasolla 6 tavoite on pitää aamupaino omalla vaa alla hälyrajan 75 kiloa alapuolella.  Toistaiseksi olen siinä pysynytkin ja tätä kirjoittaessani vaaka näyttää 74,4 ja tarkoittaa sitä, että kilo pois, niin olo on optimaalinen. Olo, jossa tunnen voivani hyvin, olen pirteä ja reipas.

Teen vähintään joka toinen päivä kunnon kävelylenkin.  Kevään tuloa odottaa upouusi polkupyörä…Joka päivä suuni avatessani selkäytimestä tulee ajatus, montako kaloria menee ja onko se, mitä suuhuni laitan, tarpeen taikka terveellistä.  Lipsumista eli herkuttelua on, mutta ruotuun palataan vähän päästä.  Nykyinen mieheni on erinomainen tuki tässä asiassa, koska haluaa hallita myös omaa painoaan.  Yhdessä yritetään.

Olen onnellinen ja tyytyväinen olomuotooni. Ilman ihanaa valmentajaani Satua ja Cambridge-tuotteita en olisi tässä.

Cambridge-tuotteista patukka kulkee joka päivä mukana varapatruunana.  Valmentajan kanssa tapaamme säännöllisesti kerran kuussa edelleen.  Mikäli olisi mahdollista, valmentajalla oleva ”käppyrä” painonseurannastani olisi tähän kyhäelmään oivallinen lisä kuvastamaan ”hiljaa hyvä tulee”-meininkiä.

 

 

Valmentaja: Satu Pispa