Mikko -40 kg

Ennen

Jälkeen

Olin pitkään  tyytymätön omaan olemukseeni ja huonoon jaksamiseen. Halusin olla aktiivisempi lapseni kanssa ja mielessäni kummittelivat ajatukset terveydentilan heikkenemisestä vanhemmiten. Omat laihdutusyritykseni olivat useaan kertaan karahtaneet kiville.
Ensimmäinen kosketukseni Cambridge ohjelmaan tuli alkuvuodesta 2014, kun keskustelin työpaikallani ohjelman avulla mahtavia muutoksia aikaansaaneen henkilön kanssa. Asia jäi hautumaan kunnes 2015 vuodenvaihteessa työsähköpostiini tuli viesti Cambridge ryhmästä, johon etsittiin työpaikkani sisältä osanottajia. Pienen epäröimisen jälkeen lähdin mukaan.
Ohjelman avulla laihduttaminen oli varsinkin alkuvaiheessa erittäin helppoa, kun päivän ateriat kostuivat täysin Cambridge tuotteista. Ei valinnanvaikeutta ruokakaupassa tai kotona jääkaapilla. Täytyi vain pitää huolta siitä että syön ateriat ajallaan ja juon tarpeeksi vettä. Cambridge ateriankorvikkeista löysin itselleni maistuvat vaihtoehdot nopeasti.
Heti alkuun sai mahtavia onnistumisen tunteita, kun paino alkoi laskemaan tasaisen varmasti. En voi olla mainitsematta valmentajani Satu Pispan positiivista ja kannustavaa otetta, joka toi mukavasti lisäpotkua laihdutukseen. Tapaamisissa valmentaja antoi eväitä syömisen hallintaan ja oikeiden valintojen tekemiseen. Näistä oli hyötyä siinä vaiheessa kun normaali ruoka alkoi tulla takaisin kuvaan.
Noin viidessä kuukaudessa painoni putosi reilut 30 kiloa. Nyt reilun vuoden kuluttua laihdutuksen aloittamisesta vaaka näyttää 40 kiloa vähemmän. Kehonkoostumusmittaus sekä peili kertovat ettei kaikki ylimääräinen rasva ole vielä poissa. Painon olisi siis toivottavaa vielä hieman laskea, mutten pane pahakseni jos läskin tilalle tulee lihasta. Tavoitteenani on tehdä jatkossakin oikeita valintoja syömisen suhteen ja ylläpitää liikunnallisuutta.
Cambridge-ohjelma tarjoaa selkeän mallin, tietoa, tukea sekä seurantaa. Aikaisemmin olen laihduttanut itsenäisesti, jolloin vähintäänkin yksi edellä mainituista asioista on tuolloin puuttunut ja kenties sinällään johtanut epäonnistumisiin laihduttamisessa.
Itseluottamukseni on parantunut ja voin sekä jaksan ylipäätään paremmin. Aiemmin kärsin ajoittain selän ja olkapäiden kivuista, mutta nämä kivut ovat hävinneet.
Liikun huomattavasti enemmän kuin ennen.  Lenkkeilen, pyöräilen ja käyn kuntosalilla. Yksi itselleni erittäin merkittävä ja positiivinen asia on se ettei vaatekaupassa tarvitse enää etsiä Isot koot -kylttiä.

Valmentaja: Satu Pispa