Sanna -13 kg

Ennen

Jälkeen

Päätin, että nyt tai ei koskaan, laihdutan itseni takaisin 10 vuoden takaiseen painoon. Oma "plösö" ja väsynyt olotila alkoi harmittamaan ja halusin tehdä asialle jotain. Myös lääkärin kanssa oli ollut puhetta kolesteroliarvoistani, joille pitäisi tehdä jotakin. Ruokavalion muutos oli siis joka tapauksessa tehtävä.

En olisi ikinä uskonut, että laihdutus olikin niin helppoa. Olen kuitenkin monta kertaa yrittänyt laihduttaa epäonnistuen siinä joka kerta. Cambridge pirtelöt/patukat ja puurot olivat hyvän makuisia, joten alku meni paremmin kuin osasin odottaa. Itselleni oli tärkeää, että joku seuraa säännöllisesti toteutumista, jotta pysyn ohjelmassa ja myös oikaisee väärät ruokailutapani. Sadun luona oli mukava käydä viikoittain ja sain hyviä vinkkejä oikeaan ruokavalioon.

Valmiit Cambridge tuotteet auttoivat alussa pitämään kalorimäärät pieninä. Ei tarvinnut laskea. Koin sen helpoksi. Tykkäsin tästä systeemistä, koska tässä tähdätään normaaliin lautasmallin ruokavalioon eikä tarvitse kokonaan luopua jostakin. Myöskin hyvä valmentaja oli tärkeässä roolissa. En olisi onnistunut ilman Satua.

Ennen kaikkea olen todella iloinen, että kilot todellakin lähtivät ja ovat pysyneet poissa. Sain energisen olotilani takaisin. Bonuksena tuli kaksi asiaa. Aloin nukkumaan yöt hyvin. Tätä en osannut edes odottaa. Ilmeisesti säännöllisyys ruokailussa vaikutti unen laatuun. Toisena bonuksena kolesteroliarvoni tippuivat 6,3 :sta 4,9:ään! Olen myös pysynyt terveempänä muutenkin eli vastustuskyky erilaisiin flunssiin parani. Nykyistä olotilaani en halua vaihtaa mihinkään ja siksi se myös kannustaa pitämään jatkossakin painonhallinnan kunnossa.

Olen itsevarmenpi ja tyytyväinen olotilaani. Sain hyvät eväät pitää kolesteroliarvot kurissa, koska haluan välttää kaikki mahdolliset turhat lääkkeet mahdollisimman pitkään. Oivalsin kuinka itse vaikutan omaan terveyteeni valinnoillani. Nukun edelleen todella hyvin ja olen löytänyt jälleen liikunnan ilon.

Iso kiitos Satu Pispalle! Mukava ja kannustava valmentaja oli kaiken a ja o, jotta onnistuin tässä projeksissani.

 

Valmentaja: Satu Pispa