Antero -20 kg

Antero ennen

Ennen

Antero 5 kuukautta laihdutuksen jälkeen

 

Jälkeen

Mitä kuuluu Anterolle 5 kuukautta laihdutuksen jälkeen?

Olen nyt hallinnut painoani viiden kuukauden ajan. Hallitsen painoani liikuntaa lisäämällä ja katson, mitä syön. Olen vähentänyt roskaruuan syömistä ja sokerijuomia. Lautasmalli on käytössä ruokailussa. Olen luonut itselleni muutaman painonhallintasäännön:

-      Syön vain silloin, kun minulla on nälkä

-      En enää napostele

-      Huolehdin ateriarytmistäni ja syön lautasmallin mukaan

-      Aina, kun syön, istun alas

Olen muuttanut ruokailutapojani niin, että olen vähentänyt leivän syöntiä ja tarkastelen syömisvalintojani tarkemmin. Nykyään neuvon myös ympärillä olevia ihmisiä hallitsemaan painoaan esimerkiksi pienentämällä ateriakokoja.

Anteron laihdutustarina

Minut saivat aloittamaan laihdutuksen: terveydelliset syyt, huono kunto ja väsyneisyys. Koin laihdutuksen Cambridgellä mukavana, hyvänä, toimivana. Tuotteet olivat maistuvia. Tämä laihdutustapa keskittyi enemmän ravintopuoleen, eikä tarvinnut mietiä liikkumisia niin paljon, kuin monessa muussa laihdutusmetodissa. Lisäsin kuitenkin liikuntaa pikkuhiljaa. Tämä oli myös helpompi, eikä henkisesti niin rasittava.

Olen laihdutuksen jälkeen pirteämpi, pienemmät vaatteet istuvat paremmin, itsetunto on  kohonnut ja pystyn näin ennaltaehkäisemään sairauksia sekä  pelaamaan taas jalkapalloa. En nukahda enää saman tien töiden jälkeen, jaksan tehdä töitä enemmän, tekee mieli liikkua enemmän ja on kiva ostaa uusia vaatteita. Kaverit ovat yllättyneet ulkomuodon muutoksesta. Ennen olin isokokoisin kaveri porukasta, en enää.

Olin kuullut äidiltä Cambridgestä, kaveri oli laihduttanut 30-kiloa myös tällä. Alku oli mielenkiintoista. Oli yllättävää, kuinka vähällä pystyi pärjäämään. Kuukauden jälkeen tuli kyllästyminen, mutta pääsin siitä yli. Repsahduksia ei tullut. Etukäteen mietittiin yhdessä juhlatilanteet ja muutamat poikkeamat. Kävely ja soutaminen riittivät liikunnaksi töiden lisäksi. Olen järkyttynyt siitä, kuinka paljon söin ennen. Nyt pärjään paljon vähemmällä ja säästöäkin tulee.

Valmentaja: Satu Karjalainen