Henna -23 kg

Ennen

Jälkeen

Kyyneleitä, ahdistusta, itseinhoa ja lohturuokaa. Siitä elämä tuntui vain koostuvan – päivästä toiseen. Haudatut haaveet normaalista painosta ja tyköistuvista vaatteista. Peilien välttelemistä ja vaatekauppojen kaukaa kiertämistä. Toisinaan itsensä itkemistä uneen.

Sain kuitenkin tarpeekseni Veljekset Keskisen käytävillä ja päätin, että nyt tapahtuu muutos. Muutaman päivän ajan annoin asian hautua mielessä, kunnes viimein otin yhteyttä oman alueeni Cambridge valmentajaan. Syyskuussa 2015 itkien kirjoitin sähköpostilla asiani, koska en kyennyt sitä ääneen sanomaan. Vieläkään en osaa varmasti sanoa itkinkö siksi että jouduin myöntämään tuntemattomalle ihmiselle ongelmani vai siksi että vihdoinkin uskalsin tehdä asialle jotakin. Sovimme tapaamisen ja kauhunsekaisin tuntein lopulta menin Terttu Liisan luokse.

Todellisuus iski vasten kasvoja, tilanteeni oli pahempi kuin olin kuvitellut – painoa oli enemmän kuin luulin ja muutkin tulokset puhuivat puolestaan. Lähes sairaalloisen ylipainoinen olemus ei ollut mitään mieluisaa kuultavaa. Lähdin kuitenkin kotiin mukanani kassillinen Cambridge tuotteita ja entistä enemmän päättäväisyyttä asian suhteen. Kilot lähtee – ja niin ne lähtivät. Aluksi nopeasti, mikä oli kärsimättömälle sopivaa. Vauhti hidastui loppua kohti, mutta olin jo kasvattanut uudenlaisen kärsivällisyyden.

Projektini aikana ymmärsin kuinka kaikki todella vaikuttaa omaa painoon – joka ikinen valinta. Minulla ne olivat tunnesyönti ja herkut, jotka olivat lähes jokapäiväisiä. Lisäksi työ grillikulttuurin parissa ei auttanut; kuinka helppo olikaan tehdä töissä eväät kuin laittaa kotona. Ruoka-ajoista puhumattakaan, niitä ei edes ollut. Ei mitään säännöllisyyttä.

Välillä on vieläkin vaikea uskoa, että todella pystyin tähän. Vaikka päättäväisyyttä olikin, niin ilman oman valmentajan tukea en olisi tähän pystynyt. Sain myös todella paljon tukea ja kannustusta läheisiltä, perheeltä, ystäviltä ja työkavereilta. Oma olo on aivan mahtava nykypäivänä, jaksaa paremmin, eikä seisomatyössä jalatkaan enää väsy. Mieskin kiittää, kun en enää kuorsaa öisin. Nykyään vain miettii, että miksen tehnyt tätä jo aikaisemmin? Ei siis kannata jäädä odottamaan, vaan ryhtyä tuumasta toimeen.

Valmentaja: Terttu Liisa Mäkinen