Katja -31 kg

Ennen

Jälkeen

Hei, olen Katja. Synnyin 36 vuotta sitten kätilön sanoin missin mitoilla. Lapsuuden ajan sain usein kuulla olevani alipainoinen rimppakinttu, kunnes kiloja alkoi kertymään 20 ikä vuoden jälkeen. Kun ylipainoa oli liki 20 kiloa, tiputin niistä puolet ryhmä muotoisesti. Huomasin odottavani esikoista. Raskauden myötä paino ryöpsähti ihan uusille ylipaino lukemille, raskauden jälkeen kiloista suurin osa jäi taakaksi. Tuli toinen ja kolmaskin raskaus, joka kerta raskauksien lopussa painoa oli yhä vain enemmän.

Laihdutusta olen kokeillut vuosien varrella itsenäisesti eri keinoin. Vuonna 2015 en ollut tyytyväinen itseeni. Facebook ystäväni oli löytänyt keinon painonpudotukseen ja niin päätin kokeilla. Sain pudotettua taas puolet ylipainostani. Sorruin jälleen vanhoihin tapoihin ja kilot kertyivät viidessä kuukaudessa korkojen kera takaisin.

Olin todella pettynyt itseeni, väsynyt ja ahdistunut, joka näkyi koko olemuksestani. Halusin takaisin sen saman energian mikä oli ollut vielä viisi kuukautta sitten.

Näin Facebookissa tammikuussa Cambridge valmentaja Tiinan arvonnan, johon osallistuin. Otin selvää enemmän Cambridge -ohjelmasta. Olin tullut siihen tulokseen, että yksin ylipainoni ei katoa vaan tarvitsen ulkopuolisen tuen ja paineen.

Raahauduin, surkean näköisenä tapaamaan valmentaja Tiinaa. Olin erittäin epäileväinen myös Cambridge –ohjelmaa kohtaan, en tiennyt ketään joka olisi kokeillut tätä. Kaikesta tästä huolimatta tein heti päätöksen ryhtyä tähän. Aloitin 08.02.2016. Puolentoista viikon jälkeen menin Tiinan luokse toisen kerran 6,5 kiloa kevyempänä. Nopeat tulokset ja helppous motivoivat todella paljon. Yksinkertaista, kun ei tarvinnut suunnitella päivän aterioita. Laitoin muulle perheelle ruokaa, leivoin ja katsoin vierestä kun toiset herkuttelivat. Minulla ei tehnyt mieli, kun olin koko ajan kylläinen. Kylläisyys auttoi noudattamaan ohjeita, nälän tunteeseen auttoi veden juonti.

Yhdeksän viikkoa myöhemmin paino oli tippunut jo 23,7 kg. Tiina kysyi lupaa julkaista kuviani facebookissa valmentaja sivulla. Aikaisemmin olin ehdottomasti sitä mieltä, että minun kuvia tai tarinaa ei jaeta koskaan. Tiina sai minut kuitenkin rohkaistua näyttämään myös muille kuinka hienon tuloksen olin lyhyessä ajassa saanut aikaan.

Valmentajani Tiina ehdotti minulle osallistumista Cambridge kasvoksi. Alitajuisesti taisin tässä vaiheessa laittaa käsijarrun päälle. Tuli tunne, että tapahtuu liikaa liian nopeassa ajassa. Tavoitteeseen eli normaaliin painoon oli vielä 8 kg matkaa. Huhtikuun puoli välissä on mieheni syntymäpäivä, kun taas minä itse ja keskimmäinen poikamme olemme syntyneet samana päivänä loppu kuusta. Nautin näistä syntymäpäivä juhlista ja vapusta. Kuukausi meni ja plussasin painoa Tiinan luona käydessäni yhden kerran. Kaivoin motivaation uudelleen kehiin, olin päättänyt tosissaan osallistua kisaan ja jakaa oman tarinani muille kuvien kera, aikaa oli pari viikkoa.

Energian tunne on valtava, onnellisuuden tunnetta ei voi sanoin kuvata. Jälleen olen tyytyväinen omaan itseeni 15 vuoden jälkeen. Kuudessatoista viikossa painoni tippui yli 30 kg. Kolmentoista vuoden tauon jälkeen olen aloittanut laskettelun uudelleen. Laskettelukauden päätyttyä olen aloittanut maastopyöräilyn, näihin hyvät puitteet antaa lapsuuteni maisemat Sallassa.

Minun neuvoni painonpudotukseen; kun päätät, sinä pystyt ja onnistut. Jos repsahdat, älä lannistu vaan jatka ohjeiden mukaisesti. Aseta välitavoitteita ja palkitse ehdottomasti itseäsi esim. kosmetologilla, kampaajalla, hieronnalla. Sovi uusi tapaaminen joka käynnillä valmentajasi kanssa ja älä koskaan pelkää mennä tapaamiseen. Valmentajan yksilölliset tapaamiset on loistavia Cambridge –ohjelmassa.

Välillä ihmettelen miten minä pystyinkään tähän. Kovan työn olen tehnyt, että pääsin normaaliin painoon, mutta kovin on vasta edessä, kun paino pitää saada pysymään. Missiä minusta ei koskaan tullut, mutta Cambridge kasvo 2016 minusta voi tulla. Itselleni minä se jo olen.

Kiitos perheelleni ja läheisilleni tsemppauksesta ja tuesta sekä suuret kiitokset valmentajalleni Tiina Haapalaiselle korvaamattomasta kannustuksesta, rohkaisusta ja tuesta!

Valmentaja: Tiina Haapalainen