Marianne -20 kg

Ennen

Jälkeen

Cambridge tarinani alkoi noin vuosi sitten. Olen ollut melkein koko ikäni normaalipainoinen mutta nuorimmaisen lapsen saatuani raskauskilot jäivät ja melkein tuplaantuivat vuosien saatossa.

Joka aamu tein päätöksen, että tänään on se päivä, jolloin ruokailutapani muutan ja painoni pudotan mutta iltaan mennessä päätös oli jo kumottu ja herkut syöty. Lopulta usko itseeni varmasti loppui ja kiloja sen kuin kertyi kertymistään. Itse tätä ei juurikaan huomannut tai ei ehkä halunnutkaan huomata. Kieltäydyin ottamasta itsestäni kuvia enkä halunnut niitä muutenkaan nähdä. Jos niitä joku oli saanut otettua, ehkä pelkäsin nähdä totuutta koska voimia ja sinnikkyyttä tai osaamista ei ollut muuttaa omia ruokailutottumuksiani.

Mikä sitten muutti? Vuosi sitten näin itsestäni otetun kuvan ja sitä järkyttyneenä katsoessani mietin ”Olenko tuo siis todella minä?” Siitä se sitten lähti. Ihanan siskoni inspiroimana aloitin Cambridge tarinani ja otin valmentajaani Tiinaan yhteyttä, josta alkoi meidän yhteinen taipaleemme.

Aloittaessani painoin melkein 79kg. Aluksi asetin itselleni varovaisesti pieniä tavoitteita, ehkä pelko epäonnistumisesta kummitteli mielessä. Aluksi tavoitteena oli laihtua 5kg ja haaveena, että saisin motivaationi ja jaksamisen liikkumiseen sekä hölkkäämiseen, josta olen aina pitänyt.

Aloitin siis 1 tasolta ja ensimmäisellä viikolla putosi 4kg. Kaiken kaikkiaan pudotin 20 kiloa. Saavutettuani pienet tavoitteet ajan kuluessa, nälkä; tällä kertaa vähän erilaisempi nälkä :), vain kasvoi.

Välillä kiusaukset ovat vieneet voiton mutta aina on onnistuneesti palattu terveelliseen ruokailemiseen. Edelleen opettelen hallitsemaan makean himoa ja pysymään normaalissa ruokailurytmissä. Parasta painonpudotuksen on uusi opittu säännöllinen ruokailurytmi ja sen tuoma energian määrä. Olen innostunut taas hölkkäämään ja liikkumaan, käyn päivittäin reilun 10km lenkkejä, sekä nyt kesällä olen aloittanut myös rullaluistelun uudestaan.

Kiitos onnistumisesta kuuluu perheelleni sekä ystävilleni, sekä erityisesti valmentajalleni Tiinalle kannustavasta ja ammattimaisesta ohjauksesta, ilman sinua ja Cambridgea en olisi onnistunut!

Valmentaja: Tiina Haapalainen