Valmentajan oma onnistuminen: Tiina -30 kg

 

Ennen

 

Jälkeen

"Tiina, ootko sää raskaana?" Tämä kysymys, jonka 9-vuotias sukuluaistyttöni esitti minulle ollessani n. 18-vuotias, sai minut ymmärtämään että olin lihonut - ja paljon. Uskaltauduin lopultakin vaa'alle ja kauhukseni huomasin että olin lihonut noin 1,5 vuodessa lähes 40 kiloa.

Päätin että jotain on tehtävä ja aloinkin tarkkailemaan syömisiäni, jätin herkut pois ja aloin lenkkeilemään. Sain pudotettua n. 2 vuodessa 20 kiloa mutta sen jälkeen painoa alkoi taas kertymään pikkuhiljaa. Seuraavat pari vuotta olivat yhtä jojoilua painon kanssa, kokeilin lukuisia dieettejä mutta mikään ei tuonut haluttua tulosta.

Lopulta marraskuussa 2013 aloitin Cambridge Ohjelman. Ensimmäiset viikot söin ainoastaan Cambridge aterioita ja paino tippuikin todella nopeasti. Pikkuhiljaa lisäsin valmentajan ohjeiden mukaan ruokavaliooni kasviksia ja proteiinia, seuraavaksi hedelmiä, leipää, perunaa ja riisiä. Cambridge ruokia vähennettiin ja paino tippui edelleenkin nopeampaa kuin "omilla dieeteilläni". Liikunnasta oli tullut osa arkeani ja olo oli energinen - vointini oli pitkästä aikaa todella hyvä.

Kesäkuussa 2014 olin tavoitepainossani, olin laihtunut yhteensä 30 kiloa.

Kuukautta myöhemmin huomasin olevani oikeasti raskaana useamman vuoden lapsettomuuden jälkeen. Uskon että niin painonoudotus kuin sen myötä tulleet terveelliset elämäntavat ja stressin väheneminen helpottivat raskaaksi tulemista.

 

Myös raskauskilot pudotin luonnollisesti Cambridge Ohjelman avulla.

 

Valmentaja: Tiina Haapalainen