Veikko -25 kg

Ennen

Jälkeen

Kun on 65 vuotias, yli 30 kg ylipainoinen, vaatteet kiristävät, askel hidastuu, jalkoja särkee ja Lääkäri katsoo alta kulmain hiukan huolissaan, niin viimeistään silloin tulee mieleeni ” että jotain tarttis tehdä ”.

En ole koskaan harrastanut varsinaisia laihdutuskuureja joten en ollut pettynyt tai kokenut turhautumista laihduttamisessa. Toisaalta en kuitenkaan tiennyt miten pyrkisin poistamaan yhä suuremmaksi kasvaneen ongelmani.

Mutta kuten usein sattuma puuttui peliin : Olin palaamassa vuotuiselta moottoripyörä matkalta Euroopasta ja kysyin eräältä ystävältäni joka oli kokenut suuren muodon muutoksen vuoden aikana, mitä hän oli tehnyt.  Vastaus oli että hän oli läpikäynyt Cambridge ohjelman ja oli erittäin tyytyväinen sen tuloksiin. Se myös näkyi hänen olemuksesta. Parempaa suositusta en tarvinnut.

Kotiin päästyäni menin niin kuin kaikki muutkin ” nettiin ” ja luin Cambridgesta, en nyt kaikkea, mutta tarpeeksi. Pari päivää harkittuani totesin että tässä se on.

Lähdimme vaimoni kanssa kuitenkin sitä ennen vielä ” löhöttely ” lomalle jonka aikana nautin pari viikkoa laiskottelusta, hyvästä ruoasta, iloisista juhlista jne. Olen varma että rakas puolisoni ajatteli  että ” tässä se dieetti nyt oli ”.

Mutta ei: Kesäkuun 5. päivänä2014 aloitin Erjan rautaisessa ohjauksessa ohjelman. Taso oli numero 2. Hyvin nopeasti paino alkoi pudota ja innostus kasvoi kasvamistaan kohti asetettua tavoitetta 85 kiloa. Tosin Erjan tinkimättömässä ohjauksessa ei juuri muuta vaihtoehtoa ollut. Minulla ei ollut nälkä; en ollut ärtynyt; en riidellyt vaimoni kanssa jne.. Kaikki sujui erittäin helposti jos niin saan sanoa.

Syyskuun 11. päivänä vaaka näytti 84,6 kiloa ja tavoite oli saavutettu. Ohjelmaa jatkettiin ja alin lukema saavutettiin marraskuun puolivälissä. Olin onnellinen.

Kalliiksi tämä tietysti kävi koska vaatekaappini koki täydellisen muutoksen. Taisin jopa olla erään suuren tavaratalon miesten osaston kuukauden asiakas syyskuussa mutta ei haitannut.

Ystävilleni jotka ihmettelivät muodonmuutostani totesin sen olleen helppoa; minähän en pitänyt hyvästä ruuasta,  hyvästä juomasta, maukkaista voileivistä, suussa sulavista jälkiruoista etc. ”.

Kuinka kauan jatkan Cambridge ohjelmaa ? Luultavasti hyvin pitkään koska tavoite on ehdottomasti pysyä saavutetussa painossa. Toistaiseksi olen pysynyt.

Minun olisi pitänyt käydä läpi Cambridge jo 25 vuotta sitten; mutta ehkä elän tämän ansiosta 25 vuotta pitempään !

 Ei sitä koskaan tiedä.

 

Valmentaja: