Virpi -10 kg

Ennen

Jälkeen

Olin aiemmin parantumaton sokeriaddikti ja tunnesyöjä. Painoni pysyi kuitenkin melko hyvin normaalirajoissa, sillä aloitin vuosittain aina tammikuussa dieetin, jolla yleensä pudotin 5-6 kg pois. Palasin syksyllä 2014 takaisin työelämään kotona lasten kanssa vietettyjen vuosien jälkeen ja rauhallisempi kotielämä vaihtui vauhdikkaaseen työn ja kodin yhdistelmään. Koin, että olin ansainnut kaiken makean, sillä olin väsynyt ja stressaantunut. Lohdutin itseäni syömällä ja samalla kroppa huusi sokeria. Paino nousi muutamassa kuukaudessa ennätyslukemiin ja joulun aikaan vuonna 2014 peilistä katsoi tuhdimpi ja alati väsynyt minä.

Ensimmäistä kertaa myönsin, että tarvitsen ulkopuolista apua painonhallintaani ja sen, että todellisuudessa ongelmani on suurempi kuin muutamat ylimääräiset kilot vyötäröllä. Koko ajatusmaailmani syömisestä pitäisi muuttua; halusin päästä eroon sokeririippuvuudestani, jojo-laihduttamisesta ja syömiseen liittyvästä syyllisyydentunnosta. Aloin myös pohtia laajemmin, että ehkä väsymykseni ja huonosti nukutut yöt voisivat ainakin osittain johtua ruokavaliostani.

Harkitsin erilaisia nettiohjauksia painonhallintani tueksi, mutta sitten törmäsin Facebookissa Cambridge -ohjelman mainokseen. Koin tarvitsevani henkilökohtaista ohjausta ja tukea. Halusin myös päästä ruoan valmistuksessa mahdollisimman helpolla ja sitähän Cambridge -tuotteet tarjosivat.

Ruokavaliota oli helppo noudattaa ja paino putosi nopeasti. Ensimmäinen viikko oli vaikea, mutta pikku hiljaa keho alkoi tottua uuteen ruokavalioon. Ensimmäiseksi ei oikeastaan huomannut painon putoamista, vaan huiman energiatason ja vireyden nousun. Vaaka todisti myös nopean painon laskun ja havaitsin omistavani melkoisen määrän liian isoja vaatteita.

Olen omaksunut monia arvokkaita asioita tämän prosessin aikana. Tärkeimpänä ehkä pidän oivallustani siitä, että makean syöminen ei vie pois väsymystäni tai ärtyneisyyttäni. Sokeririippuvuuteni on myös taakse jäänyttä elämää, enää ei tarvitse taistella makeanhimoa vastaan jokaisen aterian jälkeen. En uskonut, että tämä olisi edes mahdollista. Terveellisen ruokavalion noudattaminen ei ole edes vaikeaa, siihen kuuluu aika yksinkertaisia asioita, kuten esimerkiksi lautasmalli. 

Ensimmäistä kertaa elämässäni uskon siihen, että minun on mahdollista pysyä nykyisessä painossani. Erjan tuella pystyn siihen varmasti. Uskalsin jopa luopua jätesäkillisestä liian suuria vaatteita. Aiemmin säilytin muutamaa eri vaatekokoa kaapissani, sillä olin tottunut siihen, että painoni vaihteli paljon jojo-laihduttamisen seurauksena.

Ja vielä lopuksi; nukun nykyään paljon paremmin kuin aikaisemmin.

Valmentaja: