Laihduttajat

Anne Kettunen

Toukokuussa 2012 peilistä katsoi joku muu kuin minä. Henkinen ja fyysinen olemus eivät enää olleet tasapainossa. Olin jopa vihainen itselleni siitä mihin kuntoon olin itseni saattanut. Kilot alkoivat kertyä raskauden myötä ja suurin osa niistä myös jäi synnytyksen jälkeen.

Olin nähnyt kuinka työtoverini saavutti huimia tuloksia Cambridge Ohjelman avulla. Hän kertoi ohjelmasta ja sitten lähdinkin etsimään valmentajaa. Löysin aisaparikseni Jutta Heiskasen. Olin aiemmin kokeillut erilaisia laihdutusmenetelmiä, mutta yksikään niistä ei tuonut mukanaan pysyvää muutosta. Toivoinkin viimein löytäneeni sen oikean. Ensimmäisellä tapaamisella vaaka näytti 84 kg. Fiilis joka ensitapaamisesta jäi oli hyvin luottavainen ja usko itseeni kasvoi.

Olin tehnyt itselleni hyvin selkeät tavoitteet ja mitään muuta vaihtoehtoa en itselleni antanut kuin saavuttaa ne. Olen luonteeltani hyvin päättäväinen ja asetan itselleni muutenkin tavoitteet hyvin korkealle. Siksi olin päättänyt aloittaa ohjelmankin tasolta 1. Kaikki tai ei mitään-mentaliteetillä. Tulokset olivatkin alkuun huimia,-7 kg ensimmäisellä viikolla. Sen jälkeen vauhti toki hidastui,mutta paino jatkoi laskuaan. Parasta tässä oli kuitenkin se tunne ja olotila minkä saavutin.

Olo oli uskomattoman keveä ja energinen. Kolotukset ja jomotukset olivat hävinneet ja olin löytänyt liikunnanilon. Treenaamisesta tulikin uusi intohimoni. Se tunne kun olet vienyt itsesi äärirajoille liikunnan myötä on sanoinkuvaamaton. Sen parempaa huumetta ei ole olemassakaan. Puolen vuoden jälkeen painoin 72 kg. Jutan avulla olin tehnyt huiman elämänmuutoksen. Olin käynyt kaikki ohjelman tasot läpi ja nyt alkoi matka pysyvään painonhallintaan. Parin vuoden aikana paino pysyi kurissa ja sain jopa tiputettua pari kiloa lisää.

Tammikuussa 2015 peilikuva ei edelleenkään miellyttänyt ja tunsin tarvitsevani taas Jutan apua. Ensimmäisellä käynnillä vaaka näytti 70 kg. Taas lähdettiin käyntiin tasolta 1. Parin kuukauden aikana painoa tippui 6,5 kg. Vaaka näytti nyt 63,5.Olin taas saanut draivin päälle treenaamiseen ja piiskannut muutenkin itseäni.

Nyt olen tyytyväinen itseeni ja painooni sekä ylpeä saavuttamastani tavoitteesta. Olen jopa haaveillut fittness-urasta;toki sen vaatimaa aikaa ja resursseja ei tällä hetkellä ole olemassa,mutta ehkä vielä joku päivä.....

Olen kokenut valtavan elämänmuutoksen tämän matkan aikana ja siitä iso kiitos kuuluu Jutalle,joka on ollut tukena ja turvana. Ilman Cambridge Ohjelmaa ja Jutan opastusta sekä neuvoja, en olisi tätä tavoitetta saavuttanut. Suurin haaste minulle on kuitenkin vielä edessä; pitää tämä muutos ikuisesti. Cambridge Ohjelman avulla opittujen uusien elämäntapojen myötä tiedän pystyväni tähän; sitkeyttä vaaditaan pysyvään painonhallintaan.