Laihduttajat

Laura Rustholkarhu

Laihdutin vuonna 2015 17 kiloa ja nyt vuoden 2017 lopussa olen hallinnut painoani jo lähes kaksi vuotta. Alta voit lukea miten saavutin tavoitteeni.

Pitkään taistelin itseni kanssa. Ostin liikuntakeskuksiin jäsenyyksiä, erillisiä salikortteja jne jne. Tarkoitus oli saada kiloja pois. Alussa innoissani tein kalenteriin suunnitelmia mihin jumppiin milloinkin ehtisin ja minä päivinä kävisin kävelyllä.

Kun varattu jumppapäivä koitti jo aamulla herätessä mietitytti jaksanko kuitenkaan. Aina kuitenkin laitoin kamat kassiin ja mietin että töiden jälkeen sitten vaan menen sinne.

Tuntui että koko päivä pyöri tuon jumpan ympärillä. Se oli kokoajan mielessä ja mitä lähemmäs aika tuli lähteä jumpalle, sitä korkeammaksi ärsytyskäyräni kasvoi. Liikkuminen lähinnä ärsytti ja tuotti vaan harmaita hiuksia ja stressiä. Aloin miettimään olisiko mitään muuta vaihtoehtoa. Ehkä "pakkoliikunta" ei kuitenkaan ole se minun juttu. Sitten kuulin hyvän huomion; "Onko sinun pakko tehdä sellaista mistä et pidä?" Silloin mietin, että no ei todellakaan ole.

Eräänä sateisena iltana surffailin netissä ja mietin muita keinoja karistaa kiloja. Etsivä ei tieltä eksy ja äkkiä löysinkin sivuston, jossa kerrottiin Cambridge ohjelmasta. Silmissä kirkastui ja luettuani hieman kokemuksia ja onnistumistarinoita innostuin välittömästi. Silloin jo tunsin sisimmässä, että nyt onnistun.

Otin heti yhteyttä Marjaan, nykyiseen valmentajaani ja yritin sopia mahdollisimman pian ensimmäistä tapaamista. Heti alkuun varmistelin, että pitääkö kuurin aikana miten paljon harrastaa liikuntaa ja mikä ihaninta olikaan kuulla ettei ohjelman aikana ei ole välttämätöntä liikkua. Tämä sopi minulle paremmin kuin hyvin.

Aivan heti en kuitenkaan vielä ensimmäisen tapaamisen jälkeen alkanut ohjelmaa noudattaa, vaan kävin ensin viettämässä loman Espanjassa notkuvien herkkupöytien äärellä. Cambridge ruuat olivat kuitenkin jo hankittu valmiiksi ja aloitin ohjelman lomalta palattuani reissusta tammikuun 2015 alussa. Oli hyvä tunne koko loman ajan ja oikein odotin että pääsen jo kotiin aloittamaan uuden elämän Cambridgen kanssa.

Nyt on tuosta aloituksesta kulunut 10 viikkoa ja painoa on karissut 13,4 kiloa. Uskomattoman nopeasti kaikki on tapahtunut, mutta täytyy sanoa että tällaisesta vauhdista minä tykkään :) Kun olen aina ollut hieman kärsimätön kaikessa, niin tämä tahti on ollut juuri minulle sopivaa.

Huomaan että en enää himoitse karkkia, suklaata ja kaikkea epäterveellistä siinä määrin mitä ennen. Toki joskus tekee mieli, mutta huomattavasti harvemmin kuin ennen. Ilokseni huomasin himoitsevani raejuustoa, kananmunaa, pähkinöitä ja hei, nämähän ovat kuitenkin terveellisen ruoan listoilla.

Voin todella suositella Cambridgea, itselläni on vain hyviä kokemuksia ja kyse ei ole mistään hetken kuurista vaan ohjelman avulla opetellaan askel askeleelta syömään oikein. Valmentaja Marjalle kiitos tuesta ja tsemppauksesta. Tästä on hyvä jatkaa, koska vielä on pikkasen matkaa tavoitteeseen ja enpä usko että tämänkään jälkeen Cambridge jää unholaan vaan otan sen osaksi omaa jokapäiväistä elämää.

Tsemppiä kaikille:) YES WE CAN meiningillä eteenpäin :)"