Laihduttajat

Maria Wärn

Vuonna 2009 aloitin lähihoitaja koulun. Kun olimme olleet syksyn koulussa, päätin, että ennen kuin valmistujaiskahvia keitetään, niin jotakin oli itselle tehtävä. Koska peilikuvaani en ollut todellakaan tyytyväinen. Monenlaisia laihdutusniksejä olin kokeillut, tuloksiakin oli syntynyt. Liikunta oli arjessa mukana, mutta jotakin tein väärin, kun en saanut painoa putoamaan. Silloin päätin, että ammattiauttaja voisi auttaa.

Syksyllä 2010 tapasin valmentajani ensimmäistä kertaa. Ennen kuin tapasin Ulrikan, vatsanpohjassa oli enemmän kuin perhosia. Tapaamispäivä tuli ja olo tuntui jo helpommalta. Lähtöpaino oli sinä päivänä 75,6. Tätä en ikinä osannut itse uskoa, mutta pakko oli, koska vaaka toi totuuden esille. Kerroin haaveesta, että haluan painaa n. 60 kg valmistujaispäivään mennessä, joka oli edessä toukokuussa 2011.

Aloitin tasolla 1, jota jatkettiin seuraavakin viikko. Mielestäni Cambridge aterioiden syöminen oli helppoa, ja niitä oli helppo käyttää. Ne myös maistuivat ihan hyviltä. Viikoittaiset tapaamiset Ulrikan kanssa kannustivat. Tiesin, että silloin en voi fuskata, kun on taas tapaaminen tiettynä päivänä, ja vaaka kertoisi totuuden. Sain Ulrikalta kaipaamani tyyppistä kannustusta ja tapaamiset tuntuivat mukavilta.

Kilot karisivat hyvin ja tapaamisemme jatkuivat säännöllisesti. Ulrikan hyvällä motivoinnilla, iloisuudella ja tsempillä minäkin jaksoin, ja halusin tsempata eteenpäin. Kun valmistujaispäivä toukokuussa tuli, niin vaaka näytti 60,2 kg. Onnistuin!

Olemme jatkaneet tapaamisiamme säännöllisesti. Olen myös lisännyt liikuntaa jonkin verran, pyöräily ja rullaluistelu ovat tulleet mukaan. Lisäksi käyn kuntosalilla. Olo on paljon energisempi ja itseään on miellyttävämpi katsoa peilistä.

Seitsämän vuotta laihdutuksen jälkeenkin paino on pysynyt 60 kg paikkeilla, ja mieli on pysynyt hyvänä. Olen päättänyt, että en halua palata siihen entiseen.