Laihduttajat

Miia Westerberg

Painoa alkoi kertyä hiljalleen vuoden 2015 alussa. Ensin sitä paikkaili sillä, että tupakanpoltto oli osaltani päättynyt...kyllä se paino siitä ajan kanssa sitten tasaantuisi. Näin ei vain tapahtunut ja oloni oli tukala, hengittäminen vaikeaa ja astma-oireeni olivat vahvempia. Närästi ja olin jatkuvasti väsynyt.Vaatteet eivät mahtuneet päälle; aina oli Michelin-ukon näköinen...Kaupasta sai toki uusia isompia ja vatsan peittäviä kaapuja, joilla peitin ruman ja lihavan ulkomuotoni. Jossain vaiheessa tajusin, ettei tämä voi jatkua, mutta silti lupailin itselleni vain aloittavani huomenna, kunhan nämä "herkut" on ensin syöty mitä kotiin on kannettu...
Lopullisen päätöksen Cambridge-ohjelmasta tein joulupyhien alla 2015.


Tavoitteena oli saada tiputettua ylimääräiset 15 kiloa, jotka olivat vuodessa kertyneet ja keho kiinteään kesäkuntoon.
Lähdin tarmoa täynnä mukaan Cambridgen 10-pois ryhmään 14.1.2016. Mukaan lähtö oli sinänsä helppoa, koska olin joskus aikaisemmin käyttänyt Cambridge-tuotteita kehon puhdistuskuurina. 1-tason paastolla aloitin tuskattomasti ja hyvillä mielin. Hyvin pian alkoi paino pudota, joka motivoi jatkamaan. Jossain vaiheessa tuntui jopa vaikealta pystyä syömään vuorokauden vaaditut kalorimäärät. Hiukan vaikeuksia matkan varrella tuotti Laskiaispullat, Runebergin tortut ja pääsiäisherkut, mutta sisulla jatkoin eteenpäin enkä näihin sortunut. Kotona taas lmuiden perheenjäsenten karkit, popcornit, sipsit ym. eivät tuottaneet ongelmia.
Kilot karisivat tasaiseen tahtiin, oloni oli virkeä ja tarmoa täynnä.


Vappuna sitten tapahtui... se kauhea retkahdus ja makeaa upposi reilun viikon verran ihan holtittomasti. Kunnes tajusin, jotta jos näin jatkan, niin olen kohta taas se laiska pullukka, jollen ota itseäni niskasta kiinni. Ja näin makeat ovat jälleen taakse jäänyttä elämää. Retkahduksesta jäi paha mieli, mutta senkin olen jo saanut itseni kanssa työstettyä ja elämä jatkuu.


Olen taas herännyt kiinnittämään enemmän huomiota ateriarytmiini. Kasvikset ja marjat esittävät nykyään suurta roolia ruokavaliossani, unohtamatta proteiineja. Ei mene hetkeäkään, ettenkö miettisi mitä suuhuni laitan. Nyt eivät myöskään vaatteet enää kiristä ja unen laatu on parantunut.


Ryhmä-laihduttaminen oli ehdottomasti kyllä minun juttuni; ryhmäläisten kanssa on ollut mukavaa, olen saanut heiltä paljon tukea ja vinkkejä. Olenkin nyt huomannut kaipaavani ryhmä-tapaamisiamme. Myös ulkopuolisilta saadut kehut muutoksesta ovat tuoneet lisäpontta jatkamaan. Unohtamatta kallisarvoista perhettäni, joka on jaksanut minua tsempata ja vastaanottanut huonot päiväni.
YKSIN EN OLISI TÄHÄN PYSTYNYT!!


Painon pudotus jatkuu vielä muutaman kilon verran ja nyt alkaa myös kehon kiinteyttäminen, mikä ei ollut mahdollista painonpudotuksen yhteydessä muista terveydellisistä syistä johtuen.