Laihduttajat

Mirella Kuntsi-Andersin

Olen aina taistellut painoni kanssa. Painoa alkoi kertyä raskauksien myötä enkä saanut niitä sitten pois. Ensimmäisen raskauden myötä tuli myös iso suru, joka toi lisää kiloja sekä vei hetkeksi koko elämänhalun. Tunsin itseni isoksi ja rumaksi. Sain kuitenkin palkattua Personal trainerin, joka teki ruoka- sekä liikuntaohjeen. Siinä vaiheessa olisin kaivannut lisätukea valmentajalta, kun tuli niin paljon uutta mitä piti seurata ja tehdä. Se tuntui haastavalta ja sitten huomasinkin olevani uudestaan raskaana ja laihdutushomma jäi siihen.

Poika syntyi ja painoin 89kg mistä sain itse pudotettua 7kg erilaisilla laihdutusohjelmilla. Liikuntaa oli haastavaa harrastaa, kun ylipainoa oli sen verran. Sitten olinkin taas raskaana ja sekin laihdutusprojekti jäi kesken. Viimeisen raskauden myötä ei tullut paljon kiloja lisää.

Tyttö syntyi, minulla oli yritys pyöritettävänä, 2.5 vuotias poika kotona, 2 koiraa ja tuntui että ei aika riitä syömiseen saati liikkumiseen. Pahimpaan nälkään saatoin nappaa keksin tai suklaata ja kokisesta olin riippuvainen. Tiesin että se ei ole hyväksi, mutta en vaan saanut itseäni kuriin. Luulin myös, että syömällä vähemmän laihdun, kiloja kuitenkin vaan tuli enemmän.

Kun yritin liikkua, se tuntui pahalta, polviin sattui. Olin väsynyt, kiukkuinen ja tyytymätön itseeni. Satuin näkemään tutun, joka oli laihtunut hirveästi ja kysyin suoraan, että miten olet tuon tehnyt. Hän kertoi minulle Cambridge Ohjelmasta, Marjasta jne. Noin viikon ajan luin Cambridgestä netistä, muiden onnistumistarinoita ja päätin ottaa yhteyttä valmentajaani Marjaan. Laitoin perjantai iltana sähköpostin ja sain heti vastauksen ja aika sovittiin seuraavaan aamuun. Parasta oli kun pääsin heti aloittamaan vielä kun olin niin innoissani.

Painoin 82.5kg kun tapasimme. Halusin aloittaa 1 tasolta nollatakseni huonot ruokailutottumukset ja kilojahan alkoi tippumaan. Ensimmäisen kuukauden aikana minulta lähti 8kg. Se motivoi jatkamaan. Ensimmäiset päivät olivat pahimmat, mutta kun ruuat oli hyviä ja huomasin miten minulla energiataso vaan nousi jaksoin jatkaa.

Laihduttaminen Cambridge Ohjelman avulla on helppoa ja kun olen käynyt läpi kaikki tasot niin tulee aina vain jokin uusi juttu opittavaksi ja ehtii sen rauhassa sisäistämään. Sillä lailla olen oppinut syömään oikein ja säännöllisesti. Välillä olen herkutellutkin, kun on ollut juhlia, häitä, risteilyä, tyttöjeniltaa, mutta olen heti seuraavana päivänä ollut tiukkana syömisen kanssa ja paino on vaan jatkanut tippumista.

Nyt 15 kg kevyempänä jaksan paremmin pyörittää yritystäni, hoitaa lapsiani, kotia ja itseäni. En ole väsynyt koko ajan, kaipaan taas liikuntaa niin kuin ennen ja mikä parasta; jaksan taas liikkua. Aina me keksitään syitä miksi emme liiku tai miksi on ylipainoa. Minulla se syy oli AIKA - ei ole aikaa liikkua ja siksi on ylipainoa. Yhtä vähän aikaa minulla on nytkin, mutta kun voi hyvin, syö terveellisesti ja liikkuu säännöllisesti niin on energiaa vaikka mihin.

Nykyään käyn iltaisin, kun lapset ovat nukkumassa juokuslenkeillä eli aikaa löytyy siihen mihin haluat sen löytyvän. Haaveissa on puolimaratonin juokseminen ensi vuonna. Olen tuloksillani saanut mukaan äitini, joka on pudottanut 5 kiloa ja on tavoittessa sekä tätini, joka on tähän mennessä pudottanut yli 8kg ja jolla vielä vähän matkaa tavoitteeseen. Olemme kaikki tosi kiitollisia Marjalle joka on jaksanut meitä tsempata! Marja on niin mukana tässä, innoissaan ja aina iloinen. Jo hänen olemuksensa saa meidät tsemppaamaan ja onnistumaan.

Minusta ei ikinä tule se ihminen, joka olin vielä 3kk sitten vaan nyt jatkan ylläpitovaihetta (tasoa 6) eli syön ja liikun säännöllisesti niin että kilot pysyy poissa. Välillä sallin itselleni herkkujakin, mutta kohtuudella.

Tästä kaikesta oppimastani ja uudesta minusta olen niin kiitollinen Cambridge ohjelmalle sekä valmentajalleni Marja Juntuselle! Ilman tätä ja sinua olisin vielä se ylipainoinen sohvalla makaava väsynyt, itseään inhoava yrittäjä sekä äiti!