Laihduttajat

Sini Huumarkangas

Joka kevät aloitin projektin kesäksi kuntoon, numerot vuosiluvuissa vain vaihtui, mutta ulkomuoto se vain säilyi samana; pyöreänä kuin rantapallo. Kunnes loppukesästä 2012 päätin, että nyt saa riittää.

Olin kuullut Cambridge Ohjelmasta useasti, mutta olin aina ajatellut, etten pystyisi siihen. Nyt oltiin tultu siihen pisteeseen, että olin valmis kokonaisvaltaiseen elämänmuutokseen, otinkin siis yhteyden lähimpään valmentajaan Teija Lehtiseen ja sitä päätöstä en ole katunut päivääkään!

Ensimmäisen punnituksen jälkeen olin edelleen hiukan epäileväinen, että pystynkö tähän, elääkö ihminen pelkillä pirtelöillä. Tavoitteena oli -18 kg, joka tuntui aivan mahdottomalta tehtävältä. Selkeät ja helpot ohjeet sekä monipuoliset tuotteet mukanani päätin onnistua.

Aloitin tasolla 1, jota jatkoin kolme viikkoa, tänä aikana kiloja lähti n.12 kg. Kävin taso-ohjelman läpi tunnollisesti ja noin neljä kuukautta aloituksesta olin 24 kg hoikempi!

Olin siis onnistunut reilusti yli tavoitteen!

Syksyllä 2013 olin mukana Vuoden Laihduttaja finaalissa, joka motivoi todella paljon pitämään kiinni tästä uudesta ulkomuodosta ja terveellisistä elämäntavoista. Nyt reilu kolme vuotta myöhemmin voin ilolla kutsua itseäni onnistuneeksi painonhallitsijaksi! Tänä aikana paino on elänyt +-2 kg.

Olen oppinut syömään terveellisesti ja järkevästi ja tärkeimpänä olen oppinut mitä tarkoittaa kohtuus!

Aina ei jaksa olla kurinalainen, kyllä sitä selkärankaa on etsitty välillä kissojen ja koirien kanssa, mutta sinnikkäästi olen päättänyt pitää tästä elämäntavasta kiinni.

Edelleen vierailen säännöllisesti Teijan luona kontrollikäynneillä muistuttamassa itseäni, ettei entiseen ole paluuta. En voi tarpeeksi korostaa valmentajan tärkeyttä tässä elämäntapamuutoksessa. Ilman Teijan tukea ja tsemppiä matka olisi ollut huomattavasti kivikkoisempi.

Nyt voinkin sanoa eläväni sitä normaalia elämää iloineen ja suruineen ilman, että ruoka hallitsee minua.

Elämä on täynnä valintoja, mutta yksi hyvä valinta voi muuttaa kaiken!

Sini Huumarkangas