Laihduttajat

Tarja Lampela

2011:
Olin ollut pitkään tyytymätön olooni. Selkäkivut vaivasivat ja polviakin särki myös olo oli väsynyt ja raskas. Tapasin hyvän kaverini pitkästä aikaa ja hän oli muuttunut sitten viime näkemän. Hän oli laihtunut 15 kiloa Cambridge ohjelman avulla ja oli kuin nuori tyttö. Siitä sain lopullisen innostuksen laihduttaa itsekin onnistuneesti!

Aloitin viime helmikuun alussa ja toukokuun puolivälissä painoa oli lähtenyt 18 kiloa! Olo oli kuin nuorella tytöllä ja selkävaivat olivat jääneet. Olo oli virkeä ja innostunut. Oma mieskin huomasi eron!! Vaatekoko tipahti 3 kokoa pienemmäksi eli vaatevarasto on lähes kokonaan uusiutunut.. Nyt on mukavaa käydä vaateostoksilla. Olen innostunut enemmän liikkumaan ja opettelen koko ajan “syömään oikein”. Pyöräilen yhteensä 25 km työmatkan usein viikon aikana ja kävelen, vesijumppaan sekä käyn silloin tällöin kuntosalilla. Samoja lajeja kuin ennenkin mutta liikkuminen on nyt paljon helpompaa ja kivampaa. Välillä tapahtuu “retkahduksia” ruokailussa, mutta yritän ottaa niistä opikseni, ettei paino vaan enää nousisi. Tästä on hyvä mennä eteenpäin keveämpänä!!

Nyt:
Seitsemän vuotta on kulunut painonpudotuksestani, silloin pudotin -18 kg. Olen saanut pidettyä painon lähes samana nämä vuodet. Kuitenkin tämän vuoden alussa olin pienessä leikkauksessa, jonka seurauksena en päässyt liikkumaan niin kuin olin tottunut, ja paino pääsi nousemaan muutaman kilon. Nyt olen päässyt taas liikkumaan, ja Ohjelman avulla sain taas ne muutamat kilot pois. Olen myös huomannut että painonhallinta ei ole enää niin helppoa kuin nuorempana, mutta onnistuu kyllä!