Uppopaistettu muna ja kevyemmät pekonicrumpetit

Lataa tuunausreseptit

Olemme koonneet parhaat palat kaikista resepteistämme. Välipaloja, jälkiruokia ja paljon muuta hyvää. Klikkaa painiketta ja lataa kaikki ilmaiset reseptit!

Lataa tästä

Uppopaistettu muna ja kevyemmät pekonicrumpetit

Crumpetit ovat mukavaa vaihtelua tavalliselle paahtoleivälle. Ne ovat myös paljon täyttävämpiä!

Koko satsi 235 kcal (2 annosta)

1 annos 117,5 kcal

 

Kasvissyöjät voivat korvata pekonin esimerkisi quornilla.

15 min CCC 117,5 kcal

117,5 kcal

per annos

Paljonko minun pitäisi syödä kaloreita päivässä?

Laske kaloritarpeesi

Tee näin

  1. Lämmitä grilli ja asettele pekonisiivut ja tomaatin puolikkaat leikkauspuoli ylöspäin foliolla vuorattuun grillipannuun. Paista kuumassa grillissä n. 5 minuuttia, kääntäen pekonit toisinpäin puolessa välissä. Pekonien tulee olla rapeita mutta ei palaneita. Voit suorittaa tämän työvaiheen myös uunissa tai pannulla paistaen.
  2. Kun pekonit ja tomaatit paistuvat, täytä pieni kattila vedellä ja kiehuta. Laske levyn lämpötilaa ja riko munat kuumaan veteen. Uppopaista pienellä lämmöllä kunnes munat ovat sellaisia kuin haluat. Noin 4 minuuttia ja valkuainen on kovettunut, mutta keltuainen on silti juoksevaa. 
  3. Paahda crumpetit ja asettele lautasille. Laita kummankin päälle puolikas tomaatti ja 2 pekonisiivua.
  4. Siirrä varovasti munat kattilasta lusikan avulla pekonien päälle. Sirottele hieman mustapippuria annoksen päälle ja tarjoile samantien. Halutessasi voit nauttia annoksen ketsupin kanssa.

Ainekset

  • 4 x 15 g ohuita vähärasvaisia pekonisiivuja
  • 1 suuri pihvitomaatti puoliksi halkaistuna
  • 2 keskikokoista munaa
  • 2 x 40 g crumpetteja
  • jauhettua mustapippuria
  • 2 tl tomaattiketsuppia (valinnainen)