Thaimaalaiset kevyet tonnikalapihvit

Lataa tuunausreseptit

Olemme koonneet parhaat palat kaikista resepteistämme. Välipaloja, jälkiruokia ja paljon muuta hyvää. Klikkaa painiketta ja lataa kaikki ilmaiset reseptit!

Lataa tästä

Thaimaalaiset kevyet tonnikalapihvit

Tonnikalapihvien tekeminen on nopeaa ja helppoa. Itse tehdyt pihvit ovat paljon terveellisempiä ja vähäkalorisempia kuin kaupan valmiit pihvit.

Koko satsi 220 kcal (2 annosta)

1 annos 110 kcal

 

Voit myös vaihtaa kiinankaalin esimerkiski pinaattiin.

25 min 110 kcal

110 kcal

per annos

Paljonko minun pitäisi syödä kaloreita päivässä?

Laske kaloritarpeesi

Tee näin

  1. Sekoita kevätsipulit, korianteri, chili, sitruunaruoho ja muna tehosekoittimella. Lisää tonnikala ja Nam pla. Sekoita lyhyesti niin kauan kunnes seos on sekoittunut tasaiseksi ilman että koostumus menee liian veteläksi.
  2. Laita mahdollisimman iso paistinpannu kuumenemaan. Kun se on kuuma, lisää suuria lusikallisia tonnikalaseosta pannulle. Ei haittaa vaikka ne hieman leviävät. Paista 3-4 minuuttia kunnes ne ovat kauniin kullanruskeita kummaltakin puolelta. 
  3. Sillä aikaa kun tonnikalapihvit paistuvat, paahda kaali ja valkosipuli kasvisliemessä pannulla kuumalla lämmöllä rapeaksi. Mausta mustapippurilla.
  4. Tarjoile tonnikalapihvit kuumana puristetun sitruunamehun ja kaali-valkosipulipaistoksen kanssa.

Ainekset

  • 4 lohkottua kevätsipulia
  • 1 pieni nippu tuoretta korianteria
  • 1 tuore vihreä chili, viipaloituna
  • 2 tl pilkottua sitruunaruohoa
  • 1 kananmuna
  • 225 g säilyketonnikalaa vedessä, valutettuna
  • 1 tl Nam pla, tai vastaavaa thaimaalaista kalakastiketta
  • 200 g silputtua kiinankaalia
  • 2 valkosipulinkynttä murskattuna
  • 2 rkl kasvisannosfondi tai kasvisliemi
  • jauhettua mustapippuria
  • vastapuristettua sitruunamehua