Kevyt kasvisrisotto

Lataa tuunausreseptit

Olemme koonneet parhaat palat kaikista resepteistämme. Välipaloja, jälkiruokia ja paljon muuta hyvää. Klikkaa painiketta ja lataa kaikki ilmaiset reseptit!

Lataa tästä

Kevyt kasvisrisotto

Hyvän risoton salaisuus on antaa sen valmistua hitaasti ja lisätä kuuma liemi riisiin vähitellen. Risoton kanssa ei kannata kiirehtiä! 

Koko satsissa (2 annosta) 350kcal 

1 annos 175 kcal

Voit lisätä tähän risottoon lähes mitä tahansa. Esim. tomaattia, paprikaa, pinaattia, rucolaa, kurpitsaa, sieniä tai kanaa.

40 min CCC 175 kcal

175 kcal

per annos

Paljonko minun pitäisi syödä kaloreita päivässä?

Laske kaloritarpeesi

Tee näin

  1. Kaada tilkka öljyä pannulle ja kuumenna miedolla lämmöllä. Kun pannu on kuuma, lisää sipuli, purjo ja valkosipuli. Paista n. 10 minuuttia.
  2. Sekoita joukkoon riisi ja chilijauhe. Paista n. 1 minuutti.
  3. Lämmitä liemi ja lisää sitä hiukan muiden ainesten joukkoon. Lisää joukkoon myös hieman sahramia.
  4. Lisää lientä vähän kerrallaan samaan tahtiin kuin se imeytyy riisiin.
  5. 10 minuutin jälkeen lisää herneet, parsa, pavut ja kesäkurpitsa. Jatka seoksen keittämistä n. 10 minuuttia kunnes kasvikset ovat pehmeitä ja riisinjyvät ovat turvonneet ja pehmenneet.
  6. Lisää keitokseen sitruunan kuori ja mehu, vähennä lämpöä ja ripottele joukkoon juustoraaste. Mausta mustapippurilla ja lisää yrtit. Asettele risotto lautaselle ripotellen päälle hieman juustoraastetta ja tarjoile rapean salaatin kanssa.

Ainekset

  • vähäkalorinen öljy
  • 1 silputtu sipuli
  • 1 pieneksi viipaloitu purjo
  • 2 valkosipulin kynttä murskattuna
  • 120 g risottoriisiä
  • ripaus chilijauhetta
  • 400 ml Cambridgen kasvisfondia tai kasvislientä
  • hiukan sahramia (valinnainen)
  • 50 g jäisiä tai kuorittuja herneitä
  • 150 g parsaa pilkottuna
  • 150 g vihreitä papuja pilkottuna
  • 2  pientä kesäkurpitsaa viipaloituna
  • 1 sitruunan mehu ja raastettua kuorta
  • 2 rkl vähärasvaista tuorejuustoa 
  • 4 rkl paloiteltua minttua tai persiljaa
  • jauhettua mustapippuria
  • 1 rkl parmesanjuustoa raasteena