Vähäkalorinen suolainen piirakka kanttarelleista

Lataa tuunausreseptit

Olemme koonneet parhaat palat kaikista resepteistämme. Välipaloja, jälkiruokia ja paljon muuta hyvää. Klikkaa painiketta ja lataa kaikki ilmaiset reseptit!

Lataa tästä

Vähäkalorinen suolainen piirakka kanttarelleista

Kevyt suolainen piirakka sisältää 1369 kcal, 1 pala (eli kuudesosa) 228 kcal

Terveellinen piirakkapohja on siksi, että siinä käytetään täysjyväjauhoja. Niissä on enemmän kuitua kuin valkoisissa jauhoissa.

Vinkki: Terveellinen suolainen piirakka sopii myös pakastettavaksi sopivina annospaloina. 

 

Voimakkaamman sienten maun saat käyttämällä suppilovahveroja tai muita metsäsieniä.

1 tunti 228 kcal

228 kcal

per annos

Paljonko minun pitäisi syödä kaloreita päivässä?

Laske kaloritarpeesi

Tee näin

  1. Sekoita pohjan ainesosat nopeasti kulhossa ja levitä piirakkavuoan pohjalle ja reunoille.
  2. Pilko sipuli ja sienet, paista pannulla ja mausta suolalla ja pippurilla.
  3. Sekoita kananmuna ja maito kermaviilin joukkoon.
  4. Kaada sienet piirakkapohjalle ja levitä päälle kermaviiliseos. Ripottele päälle juustoraaste.
  5. Paista 200 asteessa noin puoli tuntia.

Ainekset

Kevyt piirakkapohja:

  • 2 dl grahamjauhoja
  • 1 dl kaurahiutaleita
  • ½ dl öljyä
  • ½ tl suolaa
  • ½ tl leivinjauhetta

 

Täyte:

  • 200 g kevyt kermaviiliä 6%
  • 1 sipuli
  • 1 l kanttarelleja
  •   suolaa
  •   mustapippuria jauheena
  • 1 kananmuna
  • 3 rkl rasvatonta maitoa
  • 30 g juustoraastetta 17 % (esim. Valion kevyempi pizzajuusto)